Effe luisteren April 2011

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • SUFFER WELL is een nieuw project van Mick Kenney (Anaal Nathrakh) en Brandan Schieppati (Bleeding Through). De band heeft een deal getekend met Century Media en brengt later dit jaar een debuut uit. Op www.myspace.com/sufferwell hoor je het klinkt. Daar is namelijk het nummer ”Treachery“ te luisteren.
 • Jonathan Davis (KoRn) heeft drie solonummers te streamen gezet op zijn Soundcloud-account. Volgens de zanger is het materiaal sterk door Peter Gabriel beïnvloed: soundcloud.com/jonathandaviskorn.
 • Obscura geeft alvast de track ”Septuagint“ vrij van het in april te verschijnen ‘Omnivium’. www.myspace.com/realmofobscura
 • Gitaristen Jonathan Donais en Matthew Bachand (beiden Shadows Fall) hebben demo’s opgenomen met drummer Derek Kerswill (The Seemless, ex-Unearth, ex-Shadows Fall), bassist Jeff Fultz (The Seemless) en zanger Jason Witte. Ze noemen zich Dead Of Night. www.myspace.com/officialdeadofnightband
 • Pestilence brengt op 24 april ‘Doctrine’ uit. Het nummer ”Sinister“ is alvast te beluisteren op www.pestilence.nl/media.php.
 • Chiraw heeft getekend bij Casket Music, en dat betekent dat hun tweede album ‘Scarecrows & Lullabies’, dat al enige tijd klaar ligt, binnenkort werelwijd wordt uitgebracht. Op www.myspace.com/chiraw1 pronkt de Overijsselse band alvast met drie nieuwe nummers.
 • Het heeft bijna vier jaar geduurd, maar het zesde album van de Ierse black/folkmetalband Primordial komt er eindelijk aan. Op 23 april verschijnt ‘Redemption At The Puritan’s Hand’. ”Bloodied Yet Unbowed“ kun je alvast beluisteren. www.metalblade.com/primordialstream
 • ”Unseen“, van The Haunted’s gelijknamige album is te beluisteren op hun Facebook. Het nieuwe album was al voor de release omstreden, mede door deze track, omdat het iets anders laat horen dan de thrashfans gewend zijn. Oordeel zelf: www.facebook.com/hauntedofficial
 • The Monolith Deathcult maakt het wachten op een nieuw album dragelijker met het nummer, ”Aslimu!!! – All Slain Those Who Brought Down Our Highly Respected Symbols To The Lower Status Of The Barren Earth“. Meer woorden zullen we er maar niet aan vuilmaken. http://soundcloud.com/tmdchq/aslimu
 • Op de website van Foo Fighters zijn samples te beluisteren van het nieuwe album ‘Wasting Light’. Je moet ze echter wel eerst op de juiste frequentie zoeken van de FM-zender die daar te bewonderen is. www.foofighters.fm

FF KIJKEN

 • Gitarist Gus G. (Firewind, ex-Dream Evil) heeft een kort promotiefilmpje opgenomen voor ESP, het gitaarmerk waar hij steevast op speelt. De gitarist laat tevens weten dat hij al veel nieuwe ideeën heeft klaarliggen voor een nieuw Ozzy Osbourne-album. YouTube-zoekterm- ESP Guitars, Gus G.
 • CAVALERA CONSPIRACY meldt zich met ‘Blunt Force Trauma’ terug aan het front. Voor de videoclip van ”Killing Inside“ schoten de broers IGGOR en MAX livebeelden in de zaal Razzmatazz in Barcalona. De broers lieten daar twintig jaar geleden al een Sepultura-concert vastleggen, dat verscheen als ‘Under Siege (Live In Barcalone)’. YouTube-zoekterm: Cavalera Conspiracy, Killing Inside
 • Van het nieuwe Legion Of The Damned-album ‘Descend Into Chaos’ is de videoclip ”Hand Of Darkness“ te bekijken via onderstaande link. Daar vind je ook recente clips van onder meer Crematory en The Burning en veel audiostreams. www.massacre-records.de/start.asp
 • Dial’s nieuwe videoclip ”Seven Degrees Below Zero“ is een artistiek hoogstandje geworden. Dit tien minuten durende progavontuur biedt zowel oor als oog genoeg moois. Naast onder andere zangeres (en Aardschokcollega) Liselotte Hegt komt ook Robby Valentine voorbij. YouTube-zoekterm: Seven Degrees Below Zero
 • Scott Ian (The Damned Things, Anthrax) schrijft een stripverhaal voor DC Comics (uitgever van onder meer Superman en Batman). Daarin wordt Etrigan The Demon opgevoerd. Ian is een groot comicfan. Dat is ook wel te zien in The Damned Things’ clip ”We’ve Got A Situation Here“ waarin hij een tasjesdief te lijf probeert te gaan… YouTube-zoekterm: We’ve Got A Situation, Damned Things
 • CHILDREN OF BODOM geeft met ”Was It Worth It?“ een visueel voorproefje op het nieuwe album ‘Relentless Reckless Forever’. YouTube-zoekterm: Children Of Bodom, Was It Worth It?
 • De vikingmetallers van Amon Amarth maken ons alvast lekker met de track ”War Of The Gods“ van hun 29 maart te verschijnen album ‘Surtur Rising’. Speciaal voor deze gelegenheid hebben de Zweden een website in het leven geroepen: www.surturrising.com.
 • In het interview met Evergrey stelt bandleider Tom Englund de nieuwe bandleden voor. Met hen heeft hij het fijne album ‘Glorious Collision’ in elkaar geknutseld. Die gaat vergezeld van een video van ”Wrong“. Daarin zie je de nieuwe leden ook daadwerkelijk aan het werk. YouTube-zoekterm: Evergrey, Wrong

FF DOWNLOADEN

 • FF DOWNLOADEN
 • In mei verschijnen Devin Townsend’s ‘Deconstruction’ en ‘Ghost’ Eerder verschenen al ‘Ki’ en ‘Addicted’ uit dezelfde reeks. Daarna gaat de Canadees aan de slag met de opvolger van ‘Ziltoid The Omniscient’. Genoeg in aantocht dus, maar om ons nog even zoet te houden, heeft hij een live-EP met vijf nummers beschikbaar gesteld als gratis download. Addertje onder het gras is dat je een Twitter- of Facebookaccount moet hebben. www.insideoutmusic.com/specials/DTP
 • Voormalig Swallow The Sun-drummer Pasi Pasanen heeft een nieuwe band genaamd Sons Of Aeon. Daarvan kun je drie nummers gratis downloaden op www.sonsofaeon.net.
 • The Cavalera Conspiracy komt op 28 maart met zijn tweede plaat, Blunt Force Trauma. Om je alvast lekker te maken is ”Killing Inside“ gratis beschikbaar op www.roadrunnerrecords.com/killinginside.