MIKE MANGINI NIEUWE DRUMMER DREAM THEATER

alt

 

Mike Mangini is de nieuwe drummer van Dream Theater. Dat is vandaag bekend geworden in Dream Theaters drie-delige documentaire ‘The Spirit Carries On’. Daarin zoekt de band naar de vervanger van Mike Portnoy, de in september 2010 vertrokken bandleider die meer dan 25 bij de groep was. Al in december deed de progressieve metalband audities. In drie dagen tijd kwamen maar liefst zeven topdrummers auditie langs voor de begeerde drumspot: Marco Minneman (Kreator), Peter Wildoer (Darkane), Virgil Donati (Planet X), Thomas Lang, Derek Roddy (Hate Eternal), Aquiles Priester (Angra) en Mike Mangini. De Amerikaanse, 48-jarige drummer, kennen we van onder meer Steve Vai, Extreme en Annihilator. Hoewel het dus bijna een half jaar bekend is dat Mangini de nieuwe drummer is, heeft Dream Theater – in het tijdperk van gelekte albums en WikiLeaks – zijn identiteit lange tijd angstvallig stil weten te houden. In januari dook de formatie de studio voor het eerste studioalbum met Mangini, het is het elfde in totaal, en het eerste zonder Mike Portnoy. Binnenkort al komt Dream Theater naar Europa voor festivaloptredens. In Nederland sluit de band op 10 juli Bospop af, dat in het weekend van 8 tot en met 10 juli in Weert is. Daar zal Mangini, althans in Nederland, voor het eerst live zijn te bewonderen. ‘The Spirit Carries On’ is hieronder te bekijken en heeft een speelduur van circa een uur.

 

alt

 

 

The Spirit Carries On

Deel 1: http://www.youtube.com/watch?v=L609JsPFmmI

Deel 2: http://www.youtube.com/watch?v=-vaDfcKzLbY&NR=1 

Deel 3: http://www.youtube.com/watch?v=2QHMQjH17aw