Effe luisteren Juni 2011

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Het Amerikaanse powertrio Revocation komt begint september met zijn derde langspeler ‘Chaos In Forms’. De melodieuze, technische death/thrashers hebben daarvan het nummer “Cradle Robber” op hun Facebook te luisteren gezet. Ook staat daar de Exhorder-cover “Death In Vain”. www.facebook.com/revocation

FF DOWNLOADEN

 • FF DOWNLOADEN
 • Een nieuwe, te gekke heavy rockband uit Engeland: Furyon. Het vijftal heeft een flitsende clip opgenomen voor het aanstekelijke nummer “Disappear Again”. Op hun website is de keuze reuze. Zowel het videobestand als de audiofile zijn in alle vormen en maten te downloaden. www.furyon.net
 • De Duitse black metalgroep Endstille heeft “Satanarchie” van het nieuwe ‘Infektion 1813’ op hun website geplaatst. Ook oudere nummers zijn beschikbaar als gratis download. www.endstille.com/music.htm
 • Het album ‘Axioma Ethica Odini’ van progressieve black metalband Enslaved werd vorig jaar enthousiast ontvangen. Binnenkort brengen de Noren de EP ‘The Sleeping Gods’ uit. Daarvan is “Heimvegen” alvast gratis te krijgen. http://preemtiv.com/emails/enslaved/1_heimvegen.html
 • De opener “Outsider” van Black Country Communion’s nieuwe CD ‘II’ is gratis te krijgen via www.bccommunion.com/outsider.

FF KIJKEN

 • Arch Enemy speelt op ‘Khaos Legions’ op de top van zijn kunnen. De nieuwe video “Yesterday Is Dead And Gone” bewijst dat. YouTube-zoekterm: Arch Enemy, Yesterday Is Dead And Gone
 • Acteurs Joseph Gordon-Levitt (INCEPTION)en Natalie Portman (Star Wars, Black Swan) spelen in het zwartgallige drama Hesher. Daarin speelt Levitt Hesher, een getraumatiseerde twintiger, voor wie hij inspiratie putte uit Metallica’s overleden bassist Cliff Burton. In de film is ook veel oude muziek van Metallica te horen. De metalband heeft zijn goedkeuring gegeven. YouTube-zoekterm: Hesher, movie trailer
 • Channel Zero heeft het nieuwe album klaar. De eerste video is al opgenomen. “Hot Summer” valt te bekijken op de website van de groep. Na het invullen van je mailadres kun je de clip bekijken en vind je een downloadlink in je inbox. www.channelzeromusic.com
 • Met zanger Brian Allen (Last Empire) keerde het Amerikaanse heavy metalinstituut Vicious Rumors met ‘Razorback Killers’ overtuigend terug aan het metalfront. De groep rondom bandleider en gitarist Geoff Thorpe heeft een video ingeblikt van het nummer “Murderball” YouTube-zoekterm: Vicious Rumors, Murderball
 • De sludge/stoner rockband Red Fang heeft van het nieuwe ‘Murder The Mountains’ een video bij “Wires” geschoten. Zoals in het interview (verderop in dit nummer) wordt beloofd, is het er weer een met de nodige humor. Komediant en metalhead Brian Posehn speelt er ook een rol in. YouTube-zoekterm: Red Fang, Wires