Effe luisteren Juli 2011

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

  • Eind september komt de nieuwe plaat ‘Five Serpent’s Teeth’ van de Britse thrashbelofte Evile. Hun label maakt ons alvast lekker “Eternal Empire”. Die staat te luister op de website www.earache.com/fst.
  • Machine Head’s zevende album verschijnt 23 september. Het door Robb Flynn geproduceerde album heeft nog geen titel, maar er is al wel een nummer via iTunes verkrijgbaar. “Locust” staat inmiddels overal op internet en klokt bijna acht minuten. Geen enkel nummer zal korter zijn dan vijf minuten. Flynn over de nieuwe plaat: “Het bevat alles uit zeventien jaar Machine Head, maar we hebben het naar een hoger niveau gebracht. Verwacht power grooves, Machine Head-harmonics, knallende gitaren en donkere melodieën.” YouTube-zoekterm: Machine Head, Locust
  • Relapse Records heeft een podcast online gezet waar veel muziek valt te beluisteren. De lijst wisselt per maand, en bevat elke keer weer nieuwe nummers. http://relapsepodcast.com

FF KIJKEN

  • Jane’s Addiction’s comebackalbum ‘The Great Escape Artist’ verschijnt in augustus. De herenigde band is al weer drie jaar bij elkaar, maar trad tot nu toe alleen maar op. Als voorproefje verscheen in april “End To The Lies” en daar is nu ook een video van beschikbaar. Dit is het eerste nieuwe materiaal sinds het derde album’Strays’ uit 2003. YouTube-zoekterm: Jane’s Addiction, End To The Lies
  • Na drie jaar is In Flames weer helemaal terug met een nieuwe plaat en een clubtoer die later dit jaar Tilburg aandoet. Het album ‘Sounds Of A Playground Fading’ gaat vergezeld van een video van “Deliver Us”, waar de band in een reuzenrad speelt. YouTube-zoekterm: In Flames, Deliver Us
  • Black Country Communion presteert het om met de tweede topplaat binnen een jaar tijd te komen. Van dit nieuwe album met Joe Bonamassa, Jason Bonham, Derek Sherinian en Glenn Hughes is een clip geschoten voor het nummer “Man In The Middle”. YouTube-zoekterm: Black Country Communion, Man In The Middle
  • The Gathering’s nieuwe video klokt maar liefst tien minuten. “Heroes For Ghosts” werd geschoten in Noorwegen, waar ook zangeres Silje Wergeland vandaan komt. Dit tiende album van The Gathering is het tweede met haar achter de microfoon. Het nummer is te bekijken op www.thegathering.nl. Ook kun je het nummer downloaden op http://thegathering.bandcamp.com/track/heroes-for-ghosts.

FF DOWNLOADEN

  • FF DOWNLOADEN!
  • Devin Townsend brengt op 20 juni twee albums uit die net zo ver van elkaar afstaan als Nederland en Nieuw-Zeeland. Van beide albums is een nummer gratis te downloaden bij Devins label InsideOut, Van ‘Destruction’ is dat “Juular”, met een gastbijdrage van Isahn (ex-Emperor) en van ‘Ghost’ is dat “Father”. www.insideoutmusic.com/specials/DevinTownsendProject