Effe luisteren Oktober 2011

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

  • TEXTURES geeft de nieuwe track “Singularity” weg. Hierop zijn voor het eerst zanger Daniel de Jongh en toetsenist Uri Dijk te horen. www.facebook.com/textures
  • Earache Records heeft besloten dat ál hun releases gratis te luisteren zijn voor mensen met een Spotify-account. Dat betekent meer dan 3500 metaltracks op één kanaal. Je hoort er onder meer AT THE GATES, CARCASS, DEICIDE, NAPALM DEATH, EVILE en RIVAL SONS. http:// bit.ly/all-earache-spotify
  • Op stereogum.com is Opeth’s “The Devil’s Orchard” te streamen. Het nummer van het nieuwe album ‘Heritage’ krijgt heel wisselende kritieken, gezien de nieuwe weg die de band is ingeslagen – zonder grunts bijvoorbeeld. Luister en oordeel zelf! Google-term: Stereogum, Opeth

FF KIJKEN

  • Tot vorige maand leek het erop dat Mastodon geen nieuw werk zou presenteren voordat het album in de winkels ligt. Maar deze maand kwam het viertal ineens op de proppen met twee nieuwe video’s. “Black Tongue” laat zien waarop het artwork van de CD is gebaseerd, en “Curl Of The Burl” is een wazige trip door het bos. YouTube-zoekterm: Mastodon, Black Tongue/Curl Of The Burl
  • Sebastian Bach is weer helemaal terug met zijn tweede soloplaat ‘Kicking And Screaming’. Van het titelnummer, en tevens albumopener, is een clip geschoten waarin zijn nieuwe vriendin – Bach scheidde recentelijk na achttien jaar getrouwd te zijn – MINNIE GUPTA te bewonderen is. YouTube-zoekterm: Sebastian Bach, Kicking And Screaming
  • CHAD SMITH, SAMMY HAGAR, JOE SATRIANI en MICHAEL ANTHONY, oftwel CHICKENFOOT, zijn terug met ‘III’ en daar hoort de video bij voor “Big Foot”. In dit geval geen verschrikkelijke sneeuwman, maar een man in kippenpak. YouTube-zoekterm: Chickenfoot, Big Foot
  • Arch Enemy, Journey en Times Of Grace zijn alle aan de tweede videoclip van hun laatste album toe. Die van Arch Enemy is albumfavoriet “Bloodstained Cross”, die van Journey albumopener “City of Hope”, en die van Times Of Grace is meezinger “Live In Love”. YouTube-zoekterm: Arch Enemy, Bloodstained Cross, YouTube-zoekterm: Journey, City Of Hope, YouTube-zoekterm: Times Of Grace, Live In Love

FF DOWNLOADEN

  • Op de metalhit-site zijn gratis weg te geven nummers verzameld. Je kunt er onder meer nieuwe nummers downloaden van ANTHRAX, TEXTURES, GHOST BRIGADE, VAN CANTO en NIGHTBRINGER. www.metalhit.com/metal1st.htm