Effe luisteren December 2011

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • Op 28 november verschijnt het verzamelalbum ‘Made In Germany 1995-2011’ van RAMMSTEIN. Hierop staan twee nieuwe nummers, waaronder “Mein Land”, dat al als single is verschenen. Die is op internet al op diverse plekken te zien en te horen, onder meer op YouTube. YouTube-zoekterm: Rammstein, Mein Land
 • FENRIS draait al weer een jaartje of vijftien mee en is daarmee een van de gerenommeerde namen van de Nederlandse black/vikingscene. Terwijl het gezelschap nog druk schrijvende is presenteert het alvast een nieuw nummer: “834”. www.myspace.com/fenrisnl
 • WOLFMOTHER heeft “Cheap Sunglasses” van ZZ Top opgenomen. Dit staat op het ZZ Top-tribute-album ‘A Tribute From Friends’, waar ook FILTER, COHEED & CAMBRIA en MASTODON een bijdrage aan leveren. http://soundcloud.com/spinefarm/wolfmother-cheap-sunglasses
 • NINE INCH NAILS heeft een cover opgenomen van U2’s “Zoo Station”. Hoe dat klinkt kun je via nevenstaande link horen. www.qthemagazine.com/

FF DOWNLOADEN

 • FF DOWNLOADEN
 • Van de zomer zijn er opnamen gemaakt van een optreden van Machinae Supremacy. Dit vond plaats op een… computerbeurs! Het optreden is gratis te downloaden op de officiele website. www.machinaesupremacy.com
 • Hou de Facebook-pagina vanMassacre Records in de gaten, want regelmatig wordt er een nummertje weggegeven. Zoals nu het nummer “Being Human” van My Black Light. Aan de linkerkant van de pagina staat het kopje Free Stuff. Sla je slag. www.facebook.com/massacrerecordseurope
 • Voer voor de grindcoreliefhebbers. BENT SEA, waarin ook SOILWORK-drummer DIRK VERBEUREN speelt, heeft de titeltrack “Noistalgia” van de debuut-EP gratis online gezet. www.bentsea.com/freemp3s/01_Noistalgia.mp3
 • 38 Gratis nummers downloaden? Geen slechte deal van Century Media. En de namen mogen er wezen: LACUNA COIL, IN FLAMES, PARADISE LOST, ICED EARTH, DEVIN TOWNSEND, ARCH ENEMY, DARK TRANQUILLITY en nog veel andere bands. Vul je mailadres in via onderstaande link en de nummers zijn van jou. www.centurymedia.com/specials/trickormeat
 • Benieuwd hoe JANE’s ADDICTION tegenwoordig klinkt? Van het nieuwe album ‘The Great Escape Artist’ is het nummer “Underground” gratis te downloaden via onderstaande link. www.lollapalooza.com/homepage/2011/10/17/underground
 • INSENSE komt binnenkort met IN FLAMES, TRIVIUM, GHOST en RISE TO REMAIN naar Nederland en België. Ze geven gratis het nummer “Burn In Beautiful Fire” weg, zodat je alvast kennis kan maken. www.facebook.com/insenseHQ

FF KIJKEN

 • FaceCulture heeft een minidocumentaire opgenomen rondom gitarist Selim Lemouchi van The Devil’s Blood. Deze is opgenomen bij Lemouchi thuis en op Speedfest. Hij praat over drugs, alcohol, depressies, muziek schrijven, bloedoffers en veel meer. www.youtube.com/faceculture
 • Als er iets is dat het rock-‘n-rollgevoel uit de jaren zeventig terugbrengt is het wel de muziek van RIVAL SONS. Gewapend met de aanstekelijke retrovidoclip voor “All Over The Road” kan het al helemaal niet meer stuk. Kijken dus! YouTube-zoekterm: Rival Sons, All Over The Road
 • Op Halloween verscheen MEGADETH met toepasselijke outfits het podium van talkshowhost JIMMY KIMMEL. Ze speelden er behalve de gouwe ouwe “Symphony Of Destruction” ook “Public Enemy No. 1” van het nieuwe album. Daarvan is ook een nieuwe clip geschoten, waarin schietgrage apen het wilde westen bevolken. Aanrader! YouTube-zoekterm: Megadeth, Jimmy Kimmel – YouTube-zoekterm: Megadeth, Public Enemy
 • De Tunesische progmetalband MYRATH heeft een video gemaakt voor het nummer “Merciless Times”. Die is te vinden op het onlangs verschenen album ‘Tales Of The Sands’. De komende maand zijn de heren in de Benelux te vinden met Orphaned Land. YouTube-zoekterm: Myrath, Merciless Time
 • Machine Head’s “Locust” werd al ruimschoots voor de releasedatum van ‘Unto The Locust’ vrijgegeven en al meer dan een miljoen keer beluisterd. Nu heeft de thrashband ook de videoclip online gezet. Zie de mannen spelen temidden van een insectenplaag… YouTube-zoekterm: Machine Head, Locust
 • Meer nieuwe videoclips deze maand zijn van: Barn Burner (Scum Of The Earth), Bring Me The Horizon (Alligator Blood), Iced Earth (Dystopia), Insomnium (Through The Shadows), Leprous (Restless), Nightwish (Storytime), Nightqueen (For Queens & Metal), Sahg (Mortify), Steel Panther (17 Girls In A Row), Tesseract (Eden), Trillium (Coward) en Trivium (Built To Fall).