Effe luisteren July 2012

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

  • De Engelse hardrockband THE DARKNESS is al weer een tijd bij elkaar, toert tot ieders verbazing binnenkort als voorprogramma van LADY GAGA en heeft het comebackalbum ‘Hot Cake’ in kannen en kruiken. Op de website kun je alvast het nummer ”Every Inch Of You“ luisteren. www.theactualdarkness.com
  • EVAN SEINFELD is na zijn vertrek bij BIOHAZARD aan de slag gegaan met zijn nieuwe band ATTIKA 7, waar ook bassist TONY CAMPOS (MINISTRY, SOULFLY, PRONG) deel van uitmaakt. Dat betekent dat Seinfield zich alleen op zijn zang en teksten concentreert. Het debuutalbum ‘Blood Of My Enemies’ verschijnt 31 juli. Het nummer ”Devil’s Daughter“ is te beluisteren op www.attika7.com/music.

FF DOWNLOADEN

  • SERJ TANKIAN geeft gratis het nummer ”Cornucopia“ weg van zijn album ‘Harakiri’, dat deze maand tussen de eremetaal prijkt. www.serjtankian.com/freesong
  • DEF LEPPARD heeft de nummers ”Rock Of Ages“ en ”Pour Some Sugar On Me“ opnieuw opgenomen. De klassiekers zijn te downloaden op diverse online platformen.
  • Het Franse vlaggenschip van de metal, GOJIRA, geeft het nummer ”Liquid Fire“ gratis weg op hun Facebook-pagina. De song is afkomstig van het langverwachte nieuwe album ‘L’Enfant Sauvage’. www.facebook.com/gojiramusic
  • Metalcoreband ENTER SHIKARI biedt de 5-track-EP ‘Live In Londen NW5’ gratis aan. Daar staat de volgende nummers op: ”System/ Meltdown“, ”Gandi Mate, Gandi“, ”Destabilise“, ”Mothership“ en ”Arguing With Thermometers“. De nummers zijn af te halen op de website, waar de show ook te bekijken is. www.entershikari.com\u03a5

FF KIJKEN

  • Het Noorse TURBONEGRO heeft de video ”You Give Me Worms“ opgenomen in het kader van het nieuwe studioalbum ‘Sexual Harassment’. Het album, met de nieuwe zanger Tony Sylvester, verscheen 13 juni digitaal op iTunes en verschijnt ergens in augustus op vinyl en CD. YouTube-zoekterm: Turbonegro, You Give Me Worms
  • 3 INCHES OF BLOOD heeft een eerbetoon voor RONNIE JAMES DIO geschreven. ”Look Out“ staat op het laatste album ‘Long Live Heavy Metal’ van de Canadese heavy metallers. High-pitchedzanger Cam Pipes schreef de tekst en daar is nu een zogenaamde ‘lyric video’ bij gemaakt. www.facebook.com/threeinchesofblood
  • De populairste Turkse metalband heet SOUL SACRIFICE. De groep heeft een deal bezegeld met Massacre en dat betekent dat het uitstekende album ‘Carpe Mortem’ hier op 29 juni verschijnt. De heren spelen melodieuze death metal en laten dat horen in de video ”Comatose“. Het is altijd een tikje dubieus om te zeggen, maar in dit geval met recht: hier komen de Turken! www.youtube.com/user/soulsacrificemusic