Nieuwe namen voor Brainstorm Festival 2012 bekend!!!

Seventh Angel (UK) en Oh, Sleeper (USA) naar Apeldoorn

APELDOORN Seventh Angel (UK) en Oh, Sleeper (USA) zijn vastgelegd voor de vijfde editie van het Brainstorm Festival, dat op 2 en 3 november wordt gehouden in Gigant in Apeldoorn. De organisatie bevestigt ook de komst van Thy Majestie (ITA), The Letter Black (USA), In Mourning (S), Myrath (TUN), Taketh (S) en It Never Rains (NL). Eerder waren Crimson Moonlight (S) en Nemesea (NL) al geboekt.

Met Seventh Angel keert een oude bekende terug. De Engelse death-doom band was headliner van het eerste Brainstorm Festival in 2008. Oh, Sleeper is een rijzende ster in de metalcore-scene. Het Italiaanse Thy Majestie presenteert tijdens het festival in Apeldoorn een nieuwe cd vol met bombastische power-metal.

Stevige rock met invloeden uit de gothic-metal brengt het aanstekelijke The Letter Black, die met hun debuut-cd meteen drie hits scoorde in thuisland de Verenigde Staten. Het Brainstorm Festival heeft met het binnenhalen van de Zweedse progressieve death-metal band In Mourning en de oriental heavy metalband Myrath twee pareltjes in huis, die eerder succesvol waren tijdens Progpower Europe.

 

 

 


Taketh wist enkele jaren geleden de nodige zieltjes te winnen in Nederland, maar de melodieuze death-metal band viel stil. Inmiddels hebben de heren de draad weer opgepakt, wat resulteert in het presenteren van nieuwe songs tijdens het Brainstorm Festival. It Never Rains speelt een thuiswedstrijd in Apeldoorn. De band is opgericht door ex-leden van de voormalige doom-metal band Morphia.

alt

Het Brainstorm Festival is een tweedaags cultureel rock- en metalfestival. Naast concerten is er een alternatieve programmering met akoestische optredens, competities en debat in het theater van Gigant. Verder kunnen de bezoekers ieder jaar een expositie bekijken. Een cd-markt voltooid het festival.

Het festival wordt gesponsord door Aardschok, Large Popmerchandising, Tigerprint en StayOkay.

Meer informatie is te vinden op: www.brainstormfestival.com.