Saviour Machine komt naar Zwolle

 

Eerste show in Nederland van Amerikaanse gothic-rock band in 14 jaar

ZWOLLE – De Amerikaanse gothic-rock band Saviour Machine keert na 14 jaar afwezigheid terug naar Nederland. Op donderdag 6 september geeft de band een eenmalig én exclusief concert in de Hemminkzaal van Theater Odeon in Zwolle. Het betreft een semi-akoestische theatrale show, waarbij alle hoogtepunten uit de 23-jarige carrière van de band voorbij komen.

Saviour Machine werd in 1989 opgericht en brak snel na de release van het debuut-album ‘1’ door. Met succes tourde de band door Europa en stond op het grote Wacken Open Air festival in Duitsland. De Amerikanen werden opgepikt door platenmaatschappij Massacre Records, dat de trilogie ‘Legend’ van Saviour Machine uitbracht.

Enkele jaren geleden ontstond er een conflict tussen Saviour Machine en hun management MCM Music, waarna Massacre Records de relatie beëindigde en zelfstandig het laatste album uit de Legend-serie uitbracht. Volgens de bandleden is dit echter niet het officiële slotakkoord. Saviour Machine nam daarop het heft in eigen hand. De band brengt hun cd’s zelf opnieuw uit.

Vorig jaar keerde Saviour Machine voor een eenmalige semi-akoestisch optreden in Duitsland terug. De show in een groot theater in de stad Heilbronn verkocht binnen 36 uur uit. Dit jaar herhaalt de gothic-rock band deze formule tijdens een zestal concerten, waarvan het optreden in Zwolle een exclusieve show voor Nederland is.

De organisatie van het concert in Theater Odeon is in handen van de Stichting Brainstorm Festival. Meer informatie over het optreden is te vinden op de websites www.brainstormfestival.com en www.odeondespiegel.nl.