Effe luisteren November 2012

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

 

 

FF LUISTEREN

 • De Gelderse metaltrots WICKED MYSTIC heeft ‘Mend Or End’ (‘94) opnieuw opgenomen, met als aanvulling een EXODUS-cover ”Bonded By Blood“ en drie nummers die destijds nooit zijn afgemaakt. Eén van die songs, op de plaat ‘Beware And Whisper’ is ”We Will Succeed“. www.facebook.com/wickedmysticmetal
 • Het nieuwe album ‘Wolfhagen’ van de Nederlandse death metalgroep DEVIOUS is te streamen en te downloaden. Gratis, of tegen een bedrag naar keuze. http://deviousmetal.bandcamp.com
 • Gitarist TOM MORELLO van RAGE AGAINST THE MACHINE heeft samen met de zangers SERJ TANKIAN van SYSTEM OF A DOWN en TIM MCILRATH van RISE AGAINST het nummer ”We Are The 99 Percent“ opgenomen. YouTube-zoekterm: Morello, Tankian, McIlrath
 • Met zijn huidige liveband heeft JEFF LOOMIS het nummer ”A Liar’s Chain“ opgenomen. Op zang hoor je gitarist Joe Nurre, die volgens Loomis ‘pretty killer death metal’ klinkt. www.jeffloomis.com

FF DOWNLOADEN

 • In de komende vijf maanden biedt MY CHEMICAL ROMANCE elke maand twee nieuwe nummers aan, nummers die ‘The Black Parade’ niet gehaald hebben. Het ‘album’ heet ‘Conventional Weapons’. www.mychemicalromance.com
 • Na de vernietigende reacties op ‘The Unspoken King’ slaat CRYPTOPSY, rondom monsterdrummer FLO MOUNIER, snoeihard terug met vermorzelende hakpartijen en kiezelharde brulfestijnen op ‘Cryptopsy’. Die is, net als ‘Blasphemy Made Flesh’ uit 1994 en ‘Ungentle Exhumation’uit 1993, gratis te downloaden.http://cryptopsyofficial.bandcamp.com
 • In november verschijnt ‘Koi No Yokan’ (vrij vertaald: liefde op het eerste gezicht) van DEFTONES. In de vorm van ”Leathers“ geven de heren alvast een voorproefje weg. Ook het nummer ”Tempest“ is al te beluisteren. www.deftones.com
 • DEZ FAFARA van DEVILDRIVER, en sinds kort weer COAL CHAMBER, heeft de solosingle ”Dark Meadowlark“ uitgebracht. De opbrengsten hiervan zijn bedoeld om de medische kosten van zijn zieke zus KERRI te kunnen betalen. www.dezfafara.com
 • De treurwilgen van MY DYING BRIDE hebben de gloednieuwe track ”Burning Shed“ gratis beschikbaar gesteld. Het nummer is terug te vinden op het nieuwe album ‘A Map Of All Our Failures’. http://emailunlock.com/~4jt

FF KIJKEN

 • 2013 wordt het jaar van Heaven’s Basement. Deze Engelse hardrockgroep toert momenteel met HALESTORM en in november met SEETHER, die er beide nog een hele kluif aan zullen hebben om hun voorprogramma te overtreffen. Overtuig je zelf en kijk ”Fire, Fire“.
 • De zwaargewichten van DOWN hebben een video geschoten voor”Witchtripper“. En daar zien we weer de PHIL ANSELMO van lang geleden, namelijk met dik aangezette eyeliner! www.down-nola.com
 • Na zijn soloplaat werkt ARJEN LUCASSEN weer aan een nieuw album van AYREON. Bekijk de geinige voorbode alvast op zijn website. www.arjenlucassen.com/content/new-ayreon-coming-in-2013
 • Het langverwachte album ‘King Animal’ van SOUNDGARDEN verschijnt 13 november. Op de website kun je alvast een voorproefje bewonderen. www.soundgardenworld.com
 • ARCH ENEMY neemt een uitgebreide pauze, maar houdt ons eventjes zoet met de nieuwe video van ”Cruelty Without Beauty“ van ‘Khaos Legions’. www.archenemy.net
 • PAIN CONFESSOR uit Finland haalt deze maand vernietigend uit met de nieuwe plaat ‘Incarcerated’. Van het nummer ”Oceans Of Sickness“ hebben de mannen een video geschoten. Ook zeer eductief als je sloper wil worden. www.painconfessor.com