Interview TANK in TER-APEL

alt

zaterdagavond 14 december, staat er in Ter-Apel een leuke avond te gebeuren, tja wat kan er op hardrock of heavy metal gebied in dit toch voor velen afgelegen hoek van Nederland, tegen de Duitse grens aanliggende stadje gebeuren.

Sinds een paar jaren is Hugo Koch uit de buurt van Stadskanaal met leuke dingen op metal gebied bezig. Zijn VeryEavy festival heeft menig buitenlandse act naar Stadskanaal gebracht en nu de Engelse hardrock/metal helden van TANK. Het is dus niet vreemd dat het cafe FULLHOUSE in Ter-Apel toch afgeladen vol is, met hardrockers,die zelfs uit Duitsland gekomen zijn om deze avond mee te maken. De band speelt deze avond een prima concert, lekker pittig en de bandleden hebben zelf ook de avond van hun leven,

het enthousiasme straalt er gewoon van af. Ook in Ter Apel geeft de band 100% en dat mogen wij graag horen. De beide support bands van deze avond vermaken het publiek vermakelijk; het zijn Overruled en Dark Crystal, die niet alleen eigen werk laten horen, maar ook een aantal covers laten horen van oa. Iron Maiden, Motorhead en Ronnie James Dio, die in redelijk goede aarde vallen bij het publiek. Maar het wachten was natuurlijk op Tank….
Voor het optreden had ik een gesprek met de beide gitaristen van Tank, Mick Tucker en Cliff Evans.

Hoe gaat het ermee en hoe was de reis naar Nederland:

We voelen ons prima, we zijn erg blij om weer eens in Nederland te zijn, vooral om onze fans na al die jaren weer eens te ontmoeten.
De band speelt  maar een concert in Nederland, hebben jullie ooit eerder in Nederland gespeeld:
Jazeker, maar dat is reeds een eeuwigheid geleden, Paradiso, samen met Metallica, jazeker heel lang geleden, en de Baroeg in Rotterdam en Parkpop in 1982. We zouden in eerste instantie vandaag niet in Nederland spelen, alleen morgen (15 dec.red) in Belgie, het Moonlight Metal Festival,maar onze tour manager kwam ook met het goede nieuws dat er een show in Nederland zou zijn en pakken we dit dus gewoon even mooi mee. Voor de rest was het gewoon te kort dag om meer shows te organiseren en je moet bedenken dat het half december is, het eind van het jaar is in zicht, volgend jaar gaan we gewoon weer verder, we zien wel wat het ons allemaal gaat brengen.
Ja, wat gaat 2013 allemaal brengen, nieuwe optredens enzo:
We gaan weer naar Belgie in April spelen we op het PPM Festival, samen met Helloween, Gamma Ray en Stratovarius, dat wordt een prachtige show met een aantal bekende bands. En niet te vergeten het RockHard festival 2013 dat wordt ook weer een dag om naar toe te leven. En misschien gaan we weer eens naar Japan en Zuid Amerika waar ook veel fans van ons zijn.
Tja, kunnen jullie van jullie muziek leven:
We spelen puur om onze muziek ten gehore te brengen, we leven voor de muziek die we maken, daar werd en wordt je ook vandaag de dag niet rijk van; we komen voor de fans en zijn hardrockers in hart en nieren, we zijn graag onder de mensen en drinken ons bier en krijgen goed te eten een beetje geld krijgen we natuurlijk ook en een hotel voor de overnachting, daar doen we het voor, voor de rest hebben en moeten we gewoon een baan hebben om rond te kunnen komen…
Komen er trouwens ook jongeren op jullie concerten af, of is het allemaal voor de ‘ouderen’ onder ons:
Het is erg mooi om te zien dat er steeds jongeren naar onze show komen en dat zie je in het algemeen wel op andere hardrock en metal concerten, dat de jongeren toch van hun ouders of grootouders hardrock hebben meegekregen in hun opvoeding..tja rock & roll is nu eenmaal van alle tijden..
hoe zijn jullie trouwens bij Metal Mind Productions terecht gekomen:
Ohh dat komt in eerste instantie doordat het label onze oude releases opnieuw hebben uitgebracht, daarbij was Tomek Dziubinski (R.I.P. 16-12-2010) een grote fan van Tank, hij heeft ons zeer goed geholpen en heeft aangeboden om het nieuwe werk ook uit te gaan brengen. We zijn zeer tevreden over het werk van Metal Mind Productions en zelfs na het ongelukkige sterven van een zeer gewaardeerde vriend van ons, hebben zijn vrouw, die het bedrijf verder leidt en de andere werknemers ons in het hart gesloten en ze werken echt heel hard voor ons.
Ze hebben een goede promotie en brengen het nieuwe album War Nation en de nieuwste release van ons, de War Machine live DVD wereldwijd uit en het gaat wat dat betreft erg goed. we konden het gewoon niet beter treffen.
Tja die meneer Tomek Dziubinski is werkelijk een grote man geweest in de metal scene voor heel Oost -Europa, begonnen vanachter het ijzeren gordijn heeft hij iets groots opgezet Metal Mind, oa. Metal Hammer, Metalopolis een grote metal internet shop en niet te vergeten het grooste metal festival van centraal Europa: Metal Mania. Dat krijgen maar weinigen voor elkaar:
Ja, hij was de wegvoorbereider en een zeer grote fan van Hardrock en Metal en ook ProgRock droeg hij een warm hart toe. We hebben zeer te doen gehad met zijn sterven en zijn een dierbare vriend verloren.
Hebben jullie nog een laatste woord voor de lezers van Aardschok.com:
We zijn erg dankbaar voor de fans die we hebben, we leven voor onze muziek, we geven altijd 100% we zijn er ook na een concert voor de fans. We zijn nogmaals erg dankbaar voor de fans en zij zijn het waarom we weer begonnen zijn en waarom we stevig doorgaan…
Gegroet, Heiko/Acidos
alt