SUPERGITARIST ALVIN LEE OVERLEDEN

alvin lee

Gitarist ALVIN LEE van de legendarische blues/hardrockband TEN YEARS AFTER is vandaag op 68-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn gezin op zijn website gemeld. De Brit stierf aan de “onverwachte gevolgen van een routineuze heelkundige ingreep”.
Alvin Lee werd als Graham Alvin Barnes op 19 december 1944 in het Engelse Nottingham geboren. Al op zijn dertiende begon hij gitaar te spelen, vanaf 1962 was hij professioneel muzikant. In 1967 tekende zijn band het eerste platencontract. De leden van Ten Years After werden wereldsterren na hun passage op het legendarische Woodstock-festival in 1969 waar de gitarist, vooral in het door hem gecomponeerde nummer ‘I’m Going Home’, aantoonde hoe vingervlug hij was. In 1973 verscheen het live-album ‘Recorded Live’ dat tot vandaag de dag nog steeds als een van de beste live blues/hardrock-albums ooit bekend staat. In 1975 verliet hij de band, om later sporadisch terug te keren, aangezien hij steeds weer als soloartiest verder wilde gaan. Sinds 2002 werd hij definitief vervangen door Joe Gooch, waarmee de band in 2003 op het Bospop-festival te zien was. Het laatste wapenfeit van Alvin Lee was het album ‘Still On The Road To Freedom’ dat vorig jaar verscheen.