BEKIJK NIEUWE LYRIC VIDEO THE MONOLITH DEATHCULT

TMDC 2013

Vanaf vandaag te bekijken op deze site: de nieuwe lyriek video van THE MONOLITH DEATHCULT.
Het nummer „Todesnacht Von Stammheim” is afkomstig van het nieuwe album ‘Tetragrammaton’, dat het ook schopte tot 10 Maal Eremetaal in de Aardschok die op dinsdag 23 april in de winkels ligt

Hier is de link: http://www.youtube.com/watch?v=4XJ0SzZWZPo

Meer informatie is te vinden op:
http://www.facebook.com/monolithdeathcult
http://www.facebook.com/seasonofmistofficial
http://e-shop.season-of-mist.com/en/titles/tetragrammaton/22220

Hier de recensie uit Aardschok 5-2013:

THE MONOLITH DEATHCULT

Tetragrammaton

Season Of Mist/Bertus

Robert Haagsma

Score: 82

Vanwege de combinatie van een grote mond, schaamteloze zelfpromotie en een bizar gevoel voor humor is het Nederlandse The Monolith Deathcult een vreemde eend in de Hollandse bijt, waar bescheidenheid immers nog altijd als een deugd geldt. Zoals zanger, gitarist en componist Michiel Dekker al vaker beweerde: een enkel slecht album en de band is aan de beurt. De critici van het schilderachtige gezelschap mogen voorlopig hun messen in het vet houden, want met ‘Tetragrammaton’ levert The Monolith Deathcult opnieuw een overdonderend album af. De hoofdmoot bestaan nog altijd uit zwaar aangezette death metal, zoals de opener „Gods Among Insects” en „S.A.D.M.” laten horen. Het laatste nummer is een soort muzikale autobiografie, waarin de band Manowar in het zichzelf ophemelen naar de kroon steekt. Nog meer dan op eerdere albums overtuigt de gelaagde productie. In de loop van het hele album duiken orkestrale stukken, samples, gesproken passages en andere geluiden op die perfect aansluiten op het thema van de songs. Zoals de productie beter is dan ooit, zo is de variatie ook groter. Met „Human Wave Attack” wordt nadrukkelijk voortgebouwd op het venijn van Ministry ten tijde van ‘Psalm 69’. Een indrukwekkend hoogtepunt is „Drugs Thugs & Machetes”. Het nummer gaat over de gruwelijke slachting in Rwanda en wint ook hier aan zeggingskracht door samples, waaronder radiofragmenten waarin tot het moorden werd opgeroepen. Het is The Monolith Deathcult op z’n best. Wat ook niet onvermeld mag blijven, is dat de alom aanwezige gitaarsolo’s van nieuwkomer Ivo Hilgenkamp de muziek extra allure geven. Zoals in het aan de R.A.F.-terroristen gewijde „Todesnacht Von Stammheim”. Na vijf jaar is The Monolith Deathcult weer terug. Zolang de muzikale groei gelijke tred houdt met die van het zelfbewustzijn, mogen we daar alleen maar blij mee zijn.