Effe Luisteren Mei 2013

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

  • De QUEENSRYCHE’s presenteren beide nieuw materiaal. De een (met GEOFF TATE) met ”Cold“ van ‘Frequency Unknown’ (23 april), de ander (met TODD LA TORRE) met ”Redemption“, van de plaat die in juni verschijnt. Wat ons betreft klinken beide nummers prima, waarmee de fan de voorlopige winnaar van de tweestrijd is. www.queensryche.com www.queensrycheofficial.com
  • De reïncarnatie van THIN LIZZY heet BLACK STAR RIDERS en wordt aangevoerd door gitarist SCOTT GORHAM. De band, met ervaren rotten als bassist MARCO MENDOZA en drummer JIMMY DEGRASSO in de gelederen, heeft alvast het nummer ”Bound For Glory“ online gezet: Thin Lizzy ten voeten uit! Luister zelf maar: www.blackstarriders.com
  • Na de inmiddels oeroude, maar nog steeds steengoede albums ‘Court In The Act’ en ‘Suspended Sentence’ is SATAN dan eindelijk terug met nieuwe muziek. ‘Life Sentence’ voelt aan alsof de tijd heeft stilgestaan, en kan zich makkelijk meten met die oude knallers. Surf naar de onlangs vernieuwde Aardschok-site om alvast naar ”Siege Mentality“ te luisteren.
  • Benieuwd naar de nieuwe plaat van het zo geheimzinnige maar ook geniepig goede GHOST? Surf dan naar https://soundcloud.com/ghostbc om het voorproefje ”Monstrance Clock“ te streamen.

FF KIJKEN

  • STONE SOUR meldt zich met het tweede deel van ‘The House Of Gold & Bones’, een overwegend sterke plaat met opnieuw een aantal prachttracks. Voor ”Do Me A Favor“ is een smaakvolle video geschoten. Zowel visueel (mooie kleuren, aparte filters), verhaaltechnisch (origineel, meeslepend) als muzikaal (gewoonweg erg sterk) is die een absolute must. www.stonesour.com
  • De in België geboren bassist Christian Olde Wolbers (ex-FEAR FACTORY) heeft een open sollicitatie gestuurd naar MACHINE HEAD, dat onlangs ADAM DUCE zag vertrekken. In het filmpje speelt hij een stuk van ”Is This The End“. YouTube-zoekterm: Christian Olde Wolbers
  • SEVENDUST is typisch zo’n band die nooit teleurstelt en altijd kwaliteit biedt. Zo ook op het nieuwe album ‘Black Out The Sun’, waarvan ”Decay“ de eerste single en video is. Surf even naar het YouTube-kanaal, met daarop ook studioreports. www.youtube.com/officialsevendust

FF DOWNLOADEN

  • Op www.limpbizkit.com kun je gratis de nieuwe LIMP BIZKIT-single ”Ready To Go“ afhalen. Ook rapper LIL’ WAYNE maakt er zijn opwachting op. Een andere nieuwe track, ”Lightz (City Of Angels)“ circuleert op YouTube. Beide tracks staan op het aanstaande album ‘Stampede Of The Disco Elephants’. YouTube-zoekterm: Bizkit, Lightz
  • Het nieuwe Filter-album ‘The Sun Comes Out Tonight’ verschijnt op 4 juni en is geproduceerd door BOB MARLETTE. De track ”We Hate It When You Get What You Want“ is gratis verkrijgbaar via www.officialfilter.com
  • Na hun vertrek uit SABATON richtten vier ex-leden de groep CIVIL WAR op. Volgens gitarist RIKARD SUNDÉN klinken ze wat meer old-school dan hun voormalige werkgever. Oordeel zelf, met de gratis track ”Rome Is Falling“. Op internet staat ook al het nummer ”I Will Rule The Universe“. De debuutplaat ‘The Killer Angels’ arriveert 11 juni. www.facebook.com/civilwarsweden YouTube-zoekterm: Civil War, Rule The Universe