Effe luisteren Juli 2013

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

  • Toen Lemmy een tekst schreef voor Huntress dacht hij waarschijnlijk aan zangeres JILL JANUS en liet zijn gedachten de vrije loop. Het resultaat is „I Want To Fuck You To Death”, te vinden op het nieuwe album ‘Starbound Beast’. https://www.facebook.com/HuntressKills/app_469513749793564
  • Dat STONE TEMPLE PILOTS zanger SCOTT WEILAND de laan uitstuurde was nog niet eens zo verrassend. Dat de heren CHESTER BENNINGTON van LINKIN PARK binnenhaalden wel. De grungeband heeft al een nieuw nummertje opgenomen, „Out Of Time”. Verrassend genoeg klinkt Bennington vrijwel hetzelfde als zijn voorganger. YouTube-zoekterm: Stone Temple Pilots, Out Of Time
  • In september debuteert het Nederlandse SPARKLANDS met ‘Tomocyclus’ op Avenue Of Allies. Het gezelschap rondom gitarist Thomas Riekerk doet denken aan de gladdere AOR zoals Mr. Mister, bad English en Giant die vroeger maakten. Houd www.sparklands.com in de gaten, want daar is binnenkort het nummer „The Game” als voorproefje te horen.

FF DOWNLOADEN

  • STEVE VAI bracht onlangs Vol. 6 & Vol. 7 van zijn serie ‘Naked Tracks’ uit via zijn website. Het gaat om in totaal 23 gestripte nummers, dus zonder de solo’s, zodat je de solo’s van de meester zelf kan meespelen – of althans een poging kan doen. Het gaat om een selectie songs van de albums ‘Where The Wild Things Are’, ‘Sound Theories’ en ‘The Story Of Light’. www.vai.com.
  • MALEVOLENT CREATION zit in de studio om hun loyale fanschare te bedanken. In juli gooien de death metalveteranen een gratis downloadbare track online. Ook is er een nieuw album op komst. Deze zal een eerbetoon aan de overleden SLAYER-gitarist JEFF HANNEMAN zijn. www.malevolentcreation.com
  • ENTOMBED heeft KING DIAMOND’s klassieker „Welcome Home” opgenomen en die mag gratis de deur uit. Meer informatie bij: www.pledgemusic.com/widgets/6204

FF KIJKEN

  • Er was wat ophef over het kortgewiekte haar van gitarist JERRY CANTRELL, maar wat doet dat er toe als tegelijkertijd de nieuwe video van „Stone”, een absolute ALICE IN CHAINS-klassieker in spe, verschijnt? www.aliceinchains.com/official-stone-music-video-premiere-on-vevo
  • Nog meer achter-de-schermenvideo’s bij BATTLECROSS, geschoten tijdens de opnamen van het nieuwe album ‘War Of Will’: www.metalblade.com/battlecross. Hier is ook de song „Force Fed Lies” te streamen.
  • DEAD MAN’S CURSE liet een goede indruk achter toen het met MOTÖRHEAD in Zwolle optrad. Het gezelschap heeft een video geschoten voor de kraker „Shot To Hell”. Later dit jaar is de band nog met Soundgarden in Amsterdam te zien. Aanrader! www.deadmanscurse.com
  • RECTAL SMEGMA heeft weer een nieuwe zomerhit voor ons in petto: „I’m Loving It!” Nog veel meer smegma-grindcore vind je via onderstaande link, inclusief een liveversie van „Captain Kut”. www.youtube.com/user/Herrierecordsinc