METALBLAST FESTIVAL IS TERUG!

metal blast logo

Na twintig jaar afwezigheid is het roemruchte MetalBlast festival terug. Op zaterdag 13 juli wordt de vijfde editie van dit metalevenement gehouden op het terrein van organisator Metal Front Coevorden.  MFC pakt uit met maar liefst acht (inter-)nationale bands: Metal Detector, Rene SG, Lick, Undawn, Bodyfarm, Falling Red (Groot Brittannië), Carach Angren en Sister Sin uit Zweden.

Pre-party
Het evenement begint al op vrijdag 12 juli met de Metalblast – pre-party, waarbij het publiek getrakteerd wordt op drie MFC-huisbands (Hot Rods, Riff Raff en Barley Wine), met als headliner Navarone, Nederlands rocktrots in bange dagen.
De eerste editie van MetalBlast werd gehouden op 23 juni 1990 onder de noemer `thrash metal festival’. In de daaropvolgende jaren speelden metalbands als Samaël (Zwitserland), Torchure (Duitsland), Sinister, Asphyx, Warpath, Altar, Invocator (Denemarken) en God Dethroned op het jaarlijks terugkerende metalfestival. Het werd georganiseerd door een illuster clubje heavy-metal fanaten binnen de oude motorclub dat zich later `Metal Front Coevorden’ zou gaan noemen.
Op 7 augustus 1993 vond het vierde – en vooralsnog laatste – MetalBlast festival plaats op het toenmalige terrein van Motor Club Coevorden. Op het programma stonden maar liefst zeven bands: Sodom (Duitsland), Sick of it All (VS), Master (VS), Polluted Inheritance, Disabuse, Black Train Jack (VS) en Chemical Breath (België).
Het recordaantal bezoekers van het enige outdoor metalfestival dat Coevorden ooit heeft gekend lag in 1992 nog op 800. Maar na het festival van 1993 ging de stekker uit MetalBlast en drie jaar later ging de oude motorclub op in Metal Front Coevorden (MFC), waarna de vereniging zich voornamelijk ging concentreren op het bieden van oefenruimte en een podiumplek voor livemuziek. De vurige wens om ooit nog eens MetalBlast nieuw leven in te blazen bleef echter twintig jaar lang in de kast liggen. Op zaterdag 13 juli wordt die wens dus eindelijk vervuld.
Kaarten zijn in de voorverkoop voor 15 euro verkrijgbaar en bij de festivalkassa op het terrein tijdens het festival zelf. Ook is het mogelijk om in de voorverkoop een passe-partout te kopen die beide dagen geldig is voor 17,50 euro.
Via www.metalblast.nl zijn kaarten te bestellen.