Drummer Channel Zero overleden

PhilBaheux

Luttele uren voordat hij met zijn band op het Alcatraz-festival zou optreden is CHANNEL ZERO-drummer PHIL BAHEUX zaterdag 10 augustus op 45-jarige leeftijd overleden. Het optreden ging vanzelfsprekend niet door. Wel werd op het festival een indrukwekkende minuut stilte gehouden. Over de precieze doodsoorzaak is nog niets bekend.

Baheux was in 1990, samen met zanger Franky de Smet-van Damme en bassist Tino de Martino, een van de oprichters van Channel Zero. In 2010 maakte de groep een doorstart met de Amerikaanse gitarist Mikey Doling. De groep werkte aan opnamen van een nieuw album. Die worden nu opgeschort.

Het optreden van de Channel Zero tijdens het Brussels Summer Festival gaat door. De band zal woensdagavond op de Brusselse Kunstberg met een korte, akoestische set een muzikaal eerbetoon brengen aan zijn drummer.
Voor de bandleden, maar ook voor alle fans wordt het een hulde aan de muzikant én de mens die Phil Baheux was“, zo staat in een persbericht van de organisatie. Voor de gelegenheid wordt er op het podium ook een groot scherm geplaatst. Alle andere geplande concerten van Channel Zero zijn geannuleerd.