Avenged Sevenfold’s 6e album: Hail To The King

Avenged Sevenfold brengt zijn langverwachte zesde albumHail To The King uit op 23 augustus 2013. Het album, dat geproduceerd is door Mike Elizondo, is de opvolger van het in 2010 verschenen Nightmare, dat binnenkwam op de nummer 1 positie in de Billboard Top 200 Album Chart, Hard Rock Chart en Digital Chart. Daarnaast bracht het album, wat tevens ook geproduceerd is door Mike Elizondo, drie nummer 1 singles voort in de vorm van ‘’Nightmare’’, ‘’So Far Away’’ en ‘’Welcome To The Family’’. ‘’Nightmare’’ brak Amerikaanse radio records en was de meest gespeelde single op Rock Radio in 2010.

 

De video gaat voor Nederland exclusief bij Aardschok.com in première… lees verder!

2010 en 2011 betekenden voor Avenged Sevenfold non-stop touren. Ze hebben diamanten, platina en gouden albums op zak in bijna een dozijn landen. Daarnaast hebben ze overal ter wereld arena’s uitverkocht en geheadlined op sommige van ’s werelds grootste en meest prestigieuze festivals, spelend voor meer dan een miljoen mensen. De band bereikte wereldwijd succes met hun platina album City Of Evil uit 2005, waar de populaire single ‘’Bat Country’’ op staat. De band werd al snel geroemd om hun spectaculaire live shows. In 2007 kwam hun naamloze album Avenged Sevenfold binnen op 1 in de Billboard Alternative, Hard- en Rock Charts en op 4 in de Billboard Top 200 album chart. De singles ‘’Almost Easy’’, ‘’Afterlife’’ en ‘’Scream’’ verkochten meer dan een miljoen stuks wereldwijd. 2008 was het jaar waarin de band hun live cd/dvd Live in the LBC & Diamonds in the Rough uitbracht en de platina status behaalde. Door de jaren heen heeft Avenged Sevenfold een fanatieke fanbase opgebouwd waaronder 14 miljoen fans op Facebook.

Avenged Sevenfold maakte een ongekende entree als karakters in de video game Call of Duty Black Ops 2 in november 2012. Het spel was de meest verkochte game aller tijden en het nummer ‘’Carry On’’ van de band, wat speciaal werd geschreven voor CoD, bereikte de top van de Billboard Charts.

Hieronder kun je – vanuit Nederland – de video bekijken: