INTERVIEW ORGANISATOREN STONEHENGE 2013

Omdat het toch best uniek is in Nederland om een metalfestival al 19 jaar lang te onderhouden besloten we Aardschok RegioReport om eens iemand van de organistatie aan de tand te voelen over het festival en samen met hem eens terug te blikken in de 19 jaar. Rene Brugmans konden we bereid vinden om eens wat vragen op af te vuren.

Hoe gaat ie, na weer een razend gezellig Stonehenge…Is de druk weer wat van de ketel?

Jazeker, alles is weer opgeruimd. Over een maandje starten we met editie 2014. Ons jubileum!!!

Jullie moeten wel bijzonder happy zijn, dat het festival dit jaar uitverkocht was?

We zijn er heel trots op! We zijn wel eerder uitverkocht geweest, maar niet in de voorverkoop. Maar belangrijker: leuke mensen, goede bands en een top sfeer! 

Zijn jullie nog van plan ooit het festival uit te laten groeien, naar misschien een andere locatie, waar je meer bezoekers kunt ‘herbergen’. Of vinden jullie het als organisatie prima zo qua omvang?

Misschien dat we voor de 20ste editie iets meer gaan reserveren. Maar zolang het kan blijven we verbonden aan de Buze en organisatie timpaan Overijssel. 

Daarmee zal het dus ook een betrekkelijk klein en overzichtelijk festival blijven. 

Het festival bestaat  dit jaar 19 jaar, dat is een enorm lange tijd voor een metal festival en zeker een big respect in de Nederlandsche metal scene. Hoe kijken jullie terug op deze 19 jaar en wat is je in het bijzonder bijgebleven?

Wij zijn deze jaren zo gedreven gebleven, omdat het zo verschikelijk leuk is om te doen. De goede reacties van de bezoekers  zorgen ervoor dat we dit al jaren als hobby naast onze banen erbij doen. 

Daarnaast is er een vast kern van vast kern van Buze vrijwilligers die het festival als hoogtepunt van het jaar ervaren. Mijn Muzikale hoogtepunten zijn napalm death, immolation, cattle decapitation en dying fetus

Jullie hebben in de loop der jaren top acts naar Steenwijk weten te halen oa (Dying Fetus, Suffocation, Benediction, Entombed etc), hoe krijgen jullie het toch steeds weer voor elkaar, zonder grote sponsoren en andere belangrijke boekings-kantoren?

Nou wij besteden heel veel aandacht aan het werven van bands en hebben goede contacten. We zijn nog wel opzoek naar een serieuze sponsor, maar daar heeft de afgelopen jaar nooit de focus gelegen.  Bands komen niet bij ons voor het geld, maar voor de beleving. Ook dit jaar vele complimenten gehad van oa brutal truth, dying fetus, lock up, dissect en obscenity. 

Het moet toch een ware jongensdroom zijn voor een zware metal liefhebber om 19 jaar lang zo’n festival op poten te kunnen en mogen zetten?

Jazeker, het is een grote eer!.. Ik zie het festival ook als mijn kindje. Waarvoor ik tot het uiterste ga. 

Hoe reageren de inwoners van Steenwijk (festival locatie gelegen aan randje centrum) op het metal geweld en hebben jullie goed contact met de gemeente van Steenwijk?

De contacten met de buurt zijn erg goed en zelfs met de naastgelegen kerk hebben we een goede relatie. Persoonlijk zou ik graag hebben dat de gemeente steenwijkland en middenstand wat betrokkener zou willen zijn met het festival. Wie weet komt dat ooit nog!

Volgend jaar het 20- jarig bestaan, wat hebben jullie zoal in petto? gaan jullie iets speciaals doen en komt er misschien een klapper van een band, die je ons misschien reeds kunt verklappen?

Immolation 
 

Igorrr

Bliksem

En nog niet eerder gemeld en dus exclusief!

Katalepsy (Russische brutal death)

Heb je nog een laatste woord voor de lezers van de Aardschok?

Kom volgt jaar lekker meefeesten. Cheers \m/