Effe luisteren Oktober 2013

 

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • Op 1 oktober verschijnt het titelloze debuut van SCAR THE MARTYR, de band van SLIPKNOT-drummer JOEY JORDI­SON. Op YouTube kun je alvast naar „Soul Disinte­gration” en „Blood Host” luisteren.
 • Via www.youtube.com/ user/massacrerecords kun je luisteren en kijken naar nieuw werk van AGA­THODAIMON („I’ve Ri­sen”), WIZARD („Angel Of Death”), Hatesphere („Murderlust”) en nog veel meer genadeloos geweld.
 • Ben je benieuwd naar de nieuwe single „Never, Never” van KORN? Surf naar www.facebook.com/korn en ga naar de ‘bandpage’.
 • Op www.tarja-coloursinthedark.com licht TARJA met het nummer „Victim Of Ritual”, van haar nieuwe plaat ‘Colours In The Dark’, al een tip van de sluier op.
 • Van de CD (van de maand) van DREAM THEATER is „The Enemy Inside” de eerste single die is uitgebracht via iTunes. Het nummer is opvallend catchy, en kan wel eens mensen overtuigen die normaal gesproken helemaal niets met deze band hebben. Hoe dan ook: aanrader! www.dreamtheater.net
 • Na een live-DVD, een coverplaat en heropnamen, brengt STRYPER op 1 november eindelijk eens een nieuwe studioplaat uit: ‘No More Hell To Pay’. MICHAEL SWEET en consorten hebben alvast snippets van „Revelation”, „Saved By Love”, „Marching Into Battle” online gezet. De geel-zwarten hebben ook de gospelklassieker „Jesus Is Just Allright” van The Art Reynolds Singers opgenomen. www.youtube.com/watch?v=-n9EivhUUE4
 • Jane’s Addiction is weer op toer in de USA, en dat wilden de heren niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze hebben daarom een nieuw nummer ingeblikt: „Another Soulmate”. Zanger PERRY FARRELL vond het leuk om er een kort, snel en furieus nummer van te maken. www1.rollingstone.com/hearitnow/player/janesaddiction.html

FF KIJKEN

 • BLESSTHEFALL bestaat tien jaar, maar van een feestje willen de heren niets weten. In het kader van de nieuwe plaat ‘Hollow Bodies’ toert de band onverstoorbaar door. Een van de nieuwe prijsnummers heet „You Wear A Crown, But You’re No King”. Daar is nu een clip en een lyricvideo van verschenen. YouTube-zoekterm: Blessthefall, You Wear A Crown
 • Aan het einde van september staat BARONESS in het al tijden uitverkochte 013. Logisch, want de band staat in de kleine zaal. Voor wie er niet bij kan zijn hier een schrale troost: een liveversie van „March To The Sea”. www.baronessmusic.com
 • De eigenzinnigste progband van de laatste jaren is HAKEN, geen twijfel mogelijk. Bekijk de tien minuten durende video van „Pareidolia” via hun website. www.haken.fr
 • De onlangs gedebuteerde seventiessensatie SCORPION CHILD komt met ORCHID naar Nederland. Check onze Komsnertagenda. Op de bandsite kun je de nieuwe video bekijken van „Polygon Of Eyes”, en ook ander werk, zoals „She Sings I Kill” en „Liquor”. www.scorpionchild.com
 • De Finse melodeathband OMNIUM GATHERUM heeft voor „Sonic Sign”, van het ‘Beyond’-album, een vrij kleurrijke video ingeblikt. Maar denk nu niet dat het een vrolijke is. www.omniumgatherum.org
 • Onbeholpen beuken met een banjo? Revocation doet het in de nieuwe song „Invidious”. Eind september treedt de band aan in Magasin 4 (24e, in Brussel) en Atak (25e, Enschede) met THE BLACK DAHLIA MURDER en ABORTED. Andere oude videoclips zijn ook via onderstaande link te vinden. www.youtube.com/officialrevocation