SeriouS – Aware

SeriouS

Cinematisch debuut

Bastiaan Tuenter
www.seriousofficial.com

Alle rock en metal begint met een gitaar. In het geval van SeriouS gebeurt dat letterlijk wanneer voormalig Vengeance-bassist Jan Bijlsma geïntrigeerd raakt door de handgebouwde gitaar van Nick Polman. Het is dan 2008 en de twee raken aan de praat. SeriouS is geboren. In de loop der jaren krijgt de band vorm en schaaft het kwintet met hulp van toetsenist Joost van den Broek en producer Oscar Holleman aan hun stijl en sound. Het resultaat heet ‘Aware’. Het album verschijnt op 13 februari, maar is nu al gratis bij Aardschok te downloaden. Bijlsma praat ons bij.

„Het was van meet af aan duidelijk dat we met SeriouS iets anders wilden doen”, zegt de bassist. „We wilden een frisse en heavy vorm van rock neerzetten die niet in het verleden ligt, maar tegelijkertijd ook niet zo vooruitstrevend klinkt dat niemand ons nog snapt. Dat was de voornaamste uitdaging, om daar een compromis in te vinden. We wilden vernieuwen, iets anders en moderns maken. Ik denk dat ‘Aware’ laat horen dat we daar in geslaagd zijn. Klinken we on-Nederlands? Kijk, dat ervaar ik als een compliment. We noemen de muziek van ‘Aware’ cinematische heavy rock, omdat dát ons gevoel precies verwoordt. De heftige rock spreekt voor zich, maar het cinematische zit hem vooral in de toetsenpartijen en soundscapes van Joost van den Broek. Of ik over Oscar Holleman als producer moest nadenken? Nee, absoluut niet. We wilden simpelweg de beste producer in huis halen, dan kom je al snel bij Oscar uit. Hij woont bovendien twee kilometer bij mij vandaan. We kwamen er onlangs na een rekensommetje achter dat we elkaar al 37 jaar kennen. We zien elkaar meerdere malen per week en praten veel over SeriouS. Wat de plannen voor de toekomst zijn? Nu de release van ‘Aware’ steeds dichterbij komt stijgt de spanning in de band ook een beetje. Ik ben heel benieuwd naar hoe de ontvangst zal zijn. Daarom wil ik graag iedereen uitnodigen om ‘Aware’ via www.aardschok.com alvast te downloaden. We hebben in ieder geval de ambitie om in de toekomst veel optredens af te werken, te beginnen met een fatsoenlijke releaseshow in de buurt van onze thuisstad Tilburg”.

Hier kun je het album gratis downloaden!