Effe luisteren Januari/Februari 2014

 

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

  • ADRENALINE MOB keert 24 februari terug met ‘Men Of Honor’, maar de krachtpatserende metalgroep van gitarist MIKE ORLANDO en zanger RUSSELL ALLEN streamt tot die tijd al elke week een song op www.adrenalinemob.com. Sla je slag!
  • Voormalig KILLSWITCH ENGAGE-zanger HOWARD JONES zingt mee op „Dangerous” van het nieuwe WITHIN TEMPTATION-album ‘Hydra’, maar keert binnenkort ook terug met zijn eigen band: DEVIL YOU KNOW. De band brengt strikte LOGAN MADER voor de productie. Het debuut zal in maart of april verschijnen. Het nummer „Shut It Down” is al te beluisteren via: www.facebook.com/devilyouknowofficial
  • Wie een uitgebreide en goed in elkaar gezette reportage van Neurotic Deathfest wil beleven, moet beslist even naar de website van FM Brussel surfen. In een special daar worden gesprekken gevoerd met de beste bands, organisatoren, 013-medewerkers, fans enzovoorts. Zelfs onze eigen StephAn GebédI komt voorbij. www.fmbrussel.be/artikel/mental_op_neurotic_death_fest_2013.aspx
  • Gitarist STEVE SMYTH, die we kennen van zijn werk met TESTAMENT, NEVERMORE, FORBIDDEN en VICIOUS RUMORS, heeft een nieuwe groep uit de grond gestampt: ONE MACHINE. In deze groep vinden we onder meer ook MERCENARY-zanger en MNENIC-bassist TOMAS O’BEAST. Het debuut ‘The Distortion Of Lies And The Overdriven Truth’ verschijnt op 18 februari. Nieuwsgierig? De track „One Machine” staat op: https://soundcloud.com/scarlet-records/one-machine-one-machine

FF KIJKEN

  • Firewind/Ozzy Osbourne-gitarist GUS G. heeft een nieuwe deal getekend bij Century Media Records voor zijn solodebuut ‘I Am The Fire’, dat op 24 februari verschijnt. De eerste single en video heet „My Will Be Done” en heeft de altijd genadeloos goede Mats LevÉn op zang. Op het album komen we overigens nog meer geweldenaars tegen: o.a. Evergrey’s Tom S. Englund, Steel panther’s Mi­chael Starr, Eyes Set To Kill’s Alexia Rodriquez en Jeff Scott Soto. www.gusgofficial.com
  • Er is een biermerk van MASTODON – dat in november de studio inging voor hun zesde album – in de handel gegaan: ‘Black Tongue’, vernoemd naar de opener van hun laatste album ‘The Hunter’. Geheel in lijn met de naam is het brouwsel zo donker als de betere Guiness-bieren. Bekijk hier een kleine reportage: www.signaturebrew.co.uk/products/black-tongue.
  • Als we de mannen van WATAIN moeten geloven is de videoclip van „Outlaw”, van het laatste album ‘The Wild Hunt’, zeer de moeite waard. „De clip is een messteek in het gezicht van de slappe hedendaagse metalscene”. Op www.templeofwatain.com vind je naast de video ook een interview met Erik Danielsson waarin hij vertelt over zijn inspiratiebronnen.
  • Aardschoks razende reporter Gerrit Mesker liep de cameraploeg van Man Bijt Hond tegen het lijf en liet meteen maar zijn liefdesverhaal optekenen. Zijn vriendin, Nienke VERBOOM van Mind­shade, zong aan het einde van de filmsessie TYPE O NEGATIVE’s „Love You To Death” en Motörhead’s „Love Me Forever” voor onze rauwe bonk, maar beide songs sneuvelden jammerlijk in de montagekamer. In plaats daarvan krijgen we Anouk’s „Birds” te horen. www.youtube.com/user/RauweBonk
  • De Zuid-Amerikaanse supergroep DE LA TIERRA, waarvan wij in Europa eigenlijk alleen SEPULTURA’s snarengeselaar ANDREAS KISSER kennen, brengt op 3 maart hun naamloze debuutplaat uit. Om alvast in de stemming te komen is de video voor „Maldita Historia” op hun website bekijken. En als je echt niet op de fysieke release kan wachten is de hele plaat al via de betere digitale winkels verkrijgbaar. www.delatierramusic.com