Effe luisteren Maart 2014

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

  • De hardrockformatie RIOTGOD levert met ‘Driven Rise’ het derde topalbum op rij af. De band blijft nog inactief tot de zomer (zie interview) dus ondertussen moeten we het (althans online) stellen met materiaal van het vorige album ‘Invisible Empire’, waarvan maar liefst vijf nummers via het reverbnation-kanaal te beluisteren zijn. www.reverbnation.com/riotgod
  • De spierballenmetal van ADRENALINE MOB wordt op de nieuwe plaat ‘Men Of Honor’ afgesloten met het ingetogener „Falling To Pieces”, dat op de website te horen is. Als je op de streamer klikt kom je terecht op de SoundCloud-pagina van Century Media, waar nieuwe songs staan van onder meer Gus G., Lacuna Coil, Kill devil hill en deicide. www.adrenalinemob.com en https://soundcloud.com/centurymedia
  • Krijslelijk STEVE ‘ZETRO’ SOUZA en zijn zonen houden het tempo met HATRIOT er goed in, zowel qua productie als qua speelsnelheid. Van het al weer tweede album ‘Dawn Of The New Centurion’, waarvan volgens thrashexpert Verhuysen de pannen van het dak klepperen, kun je via https://soundcloud.com/hatriot1 alvast het nummer „The Fear Within” luisteren.

FF KIJKEN

  • In de video van de openingstrack „Left For Dead” van DEATH ANGEL’s laatste album ‘The Dream Calls For Blood’ zie je de mannen met producer JASON SUECOF in de studio aan het werk. Bekijk de clip via hun webpagina: www.deathangel.us
  • Benieuwd hoe Adrian Vandenberg met Moonkings, en dus onze CD van de Maand klinkt? Op de nieuwe website staan vier trailers te bewonderen (www.moonkingsband.com/video), maar je kan natuurlijk ook gewoon de video voor de meezinger „Breathing” bekijken: http://ow.ly/tAnWQ
  • Gitarist JOHN WESLEY, die we het beste kennen als livegitarist van PORCUPINE TREE, komt op 31 maart met zijn nieuwste solorelease ‘Disconnect’. De video van de titeltrack gaat over een man die bij de geheugenbank aangesloten zit, omdat hij van een pijnlijke herinnering verlost wil worden. Hij loopt daardoor wel het risico om gek te worden… www.progrockmag.com/news/premiere-john-wesley-disconnect
  • Bruller MARK HUNTER en zijn CHIMAIRA hebben voor het eigenzinnige nummer „Wrapped In Violence”, van het laatste studioalbum ‘Crown Of Phantoms’, een videoclip opgenomen. De onheilspellende clip is vrijwel helemaal in zwartwit geschoten. Bekijk dit arty farty beeldmateriaal op de officiele website: www.chimaira.com.
  • Skintrade is met ‘Refueled’ helemaal terug, maar hoe klonken deze Zweedse gasten ook al weer? Op de videopagina van de website hebben ze allemaal livefilmpjes en video’s gepost uit de tijd van hun legendarische debuutplaat ‘Skintrade’ uit 1993. Waarschijnlijk staat daar binnenkort ook de videoclip van het nieuwe „Monster” tussen. www.skintradesweden.com/videos

FF DOWNLOADEN

  • THE HAUNTED is, met nieuwe leden van AT THE GATES en SIX FEET UNDER en zanger MARCO ARO – die eerder bij de groep zat – klaar voor de herstart. Om dit nieuwe era van de band te markeren is alvast de 3-track-single ‘The Eye Of The Storm’ uitgebracht. Op de nieuwspagina van de website is een voorproefje van „My Enemy” te beluisteren. En als je even doorsurft kun je bij ‘Vault’ gratis demo’s, covers en bonustracks downloaden. www.the-haunted.com
  • De Britse metalcoregroep RISE TO REMAIN, met zanger Austin Dickinson, biedt de nieuwe single „Over And Over” als gratis download aan. Later dit jaar moet er een volledig album verschijnen.www.risetoremain.com