Effe luisteren Augustus/September 2014

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • Na een pauze meldt In FLAMES zich weer met een nieuwe single. Eind dit jaar komt het gezelschap naar Nederland en België, en tegen die tijd zal het nieuwe album ‘Siren Charms’ al verschenen zijn. De eerste single „Rusted Nail” laat horen dat de mannen het niet zijn verleerd.
 • CANNIBAL CORPSE komt 12 september met de dertiende langspeler ‘A Skeletan Domain’, opgenomen met MARK LEWIS, en reist in het najaar door Europa met REVOCATION en AEON. Ook verschijnt er in de herfst een biografie van de band. Luister hier alvast naar „Sadistic Embodiment” van de aanstaande plaat. www.soundcloud.com/metalbladerecords/cannibal-corpse-sadistic-embodiment
 • In juni trad EPICA voor de derde keer aan op Pinkpop. Naast een regulier optreden speelde de band ook een akoestische set. Daarvan staan nu de nummers „Storm The Sorrow”, „Dreamscape” en „Natural Corrup­tion” en een ‘Pinkpop After­movie’ online. www.youtube.com/user/epica
 • MöTLEY CRüE, bezig aan een afscheidstournee, heeft een nieuwe song opgenomen: „All Bad Things (Come To An End)”. De glamrockers spelen het nummer vrijwel elke avond op de huidige toer. YouTube-zoekterm: Mötley Crüe, All Bad Things
 • Het Zweedse Blues Pills gooide al hoge ogen met twee EP’s, maar met de release van het sterke debuut lijkt de weg naar een mooie toekomst helemaal open te liggen. „High Class Woman”, de opener, laat horen waarom de bluesrockgroep zo geliefd is. „Yet To Find” is een akoestische livesong, die niet eerder verscheen. www.bluespills.com

FF KIJKEN

 • De metalband UNLOCKING THE TRUTH, met jongens van 13, 13 en 12 jaar, stond vorig jaar al in het voorprogramma van Guns N’ Roses en Queens Of The Stone Age en heeft nu een platendeal bij Sony getekend ter waarde van 1.3 miljoen dollar. Bekijk hier wat de jongens in petto hebben. www.unlockingthetruthband.com/videos.html
 • Op het YouTube-kanaal van Napalm Records zijn nieuwe videoclips te bewonderen van de nieuwe albums van John Garcia („My Mind”), Grave Digger („Hell Funeral”), Alestorm („Drink”), Amberian Dawn („Magic Forest”) en Zodiac „Free”. www.youtube.com/user/napalmrecords
 • Zakk Wylde en zijn kompanen hielden het op Graspop bij de harde nummers, maar dat zijn ballads ook gehoord mogen worden bewijst de nieuwe video voor „Angel Of Mercy”, waar we de nieuwe gitarist Dario Lorina achter de piano zien zitten. www.blacklabelsociety.com
 • Er zijn de afgelopen weken heel wat leuke clips gemaakt van o.a. ACCEPT („Stampede”), OVERKILL („Armorist”), ONHEIL („Self-Destruction Mode”), RED VULTURES („Sharks”), ABORTED („The Extirpation Agenda”), MADBALL („Born Strong”), GENERATION KILL („There Is No Hope”) en ‘last but not least’ de nieuwe clip van CHANNEL ZERO („Duis-ternis”) afkomstig van het nieuwe album ‘Kill All Kings’.
 • Op de pagina www.riseagainst.com/video vind je diverse filmpjes van RISE AGAINST, waaronder een lyricvideo van de nieuwe single „I Don’t Want To Be Here Anymore”, oud livemateriaal, en een paar making of-filmpjes van het gloednieuwe album ‘The Black Market’.
 • Ofschoon zanger JACOB LøBNER het Deense MALRUN in juni verliet, zien we hem nog in de video van „Cycle Of Abuse”, de huidige single van de nieuwe langspeler ‘Two Thrones’. Via onderstaande website is ook de lyricvideo van de andere single „Justine” te bekijken. www.malrun.dk
 • Het UNISONIC van MICHAEL KISKE en KAI HANSEN is terug met een nieuwe plaat ‘Light Of Dawn’, die nog beter is dan het debuut, en daar hoort natuurlijk een video bij. In „Exceptional” zie je de mannen in de studio aan het werk. www.unisonic.org