Effe luisteren November 2014

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • Er is iemand bij iTunes ontslagen, dat is zeker, namelijk de persoon die eind september de nieuwe single van Machine Head per ongeluk lekte, weken eerder dan de bedoeling was. Ondertussen heeft ROBB FLYNN er vrede mee gesloten en nodigt hij iedereen uit het nummer te luisteren en te delen: „Now We Die” van ‘Bloodstone & Diamonds’. www.machinehead1.com
 • GAVIN ROSSDALE en zijn mannen hebben het tweede BUSH-album sinds de comeback, ‘Man On The Run’, klaar voor release. Om alvast in de stemming te komen bieden de grungerockers al hun vorige albums ter beluistering aan via hun website, inclusief de klassieke platen ‘Sixteen Stone’ en ‘RazorBlade Suitcase’. www.bushofficial.com/music
 • CIRCUS MAXIMUS speelde in 2012 op Loudpark en heeft nu het complete ‘Live In Japan’-concert online gezet. Voorafgaand aan de acht gespeelde nummers wordt er een blik geworpen op de tijd die aan het optreden voorafgaat. YouTube-zoekterm: Circus Maximus, Loudpark
 • Dertig jaar na de oprichting komt het Rotterdamse Thanatos, naar eigen zeggen de langst meedraaiende extreme metalgroep van eigen bodem, met de zesde langspeler ‘Global Purification’, en wel op 17 november. Tot die tijd is via SoundCloud alvast het nummer „Feeding The War Machine” te beluisteren. www.soundcloud.com/centurymedia/thanatos-feeding-the-war-machine
 • BLACK VEIL BRIDES heeft na drie albums de schmink afgezworen. Het eerste hoorbare resultaat heet „Heart Of Fire”, dat niet alleen de albumopener is van ‘IV’, maar waarvan later ook een video zal worden geschoten. Producer van dienst is BOB ROCK. www.blackveilbrides.net
 • KROKODIL, met (ex-)leden van HEXES, GALLOWS, CRY FOR SILENCE en SIKTH, heeft bij Spinefarm getekend voor hun op 10 november te verschijnen debuut ‘Nachash’. De groep gaat in november op toer met Mastodon en doet onder meer Den Haag en Torhout aan. Het nummer „Reptilia Familiar” is hier te beluisteren. www.soundcloud.com/spinefarmrecords/krokodil-reptilia-familiar

FF KIJKEN

 • In „Miserable Failure” van Iron ReagAn, de band van MUNICIPAL WASTE’s TONY FORESTA, maken leden van RED FANG, TOXIC HOLOCAUST en MUDHONEY ook hun opwachting. http://ironreagan.bandcamp.com
 • AUDREY HORNE heeft zanger JOHAN HEGG van AMON AMARTH gestrikt voor de clip van „Out Of The City”. De viking beleeft met een stelletje muppets (de leden van Audrey Horne) allerlei avonturen in en uiteindelijk ook buiten de stad. De clip is te zien op de bandsite, waarop ook de video’s van „Dead”, „Threshold”, „Redemption Blues” en „Confessions And Alcohol” staan. www.audreyhornemusic.com/gallery
 • In HATESPHERE’s nieuwe video „Pandora’s Hell” jagen de mannen met rieken en mokers op een blondine, slaan haar helemaal beurs en laten haar voor dood achter. Maar ‘s nachts komt ze weer tot leven… www.hatesphere.com
 • AMARANTHE’s video’s zijn steevast kleine speelfilms, groots opgezet en groots geschoten. De band scoorde al ruim tien miljoen views op het net. Voor „Drop Dead Cynical” trok regisseur Patric Ullaeus, die onlangs ook Evergrey’s „King Of Errors” filmde, opnieuw alles uit de kast: MMA-vechters, cheerleaders en veel vuur en vlammen. Voor wie het allemaal wel wat rustiger mag is er een lyricvideo van „Trinity”. www.facebook.com/amaratheband
 • MEGADETH’s ‘The System Has Failed’, hun tiende album, bestaat tien jaar en daarom is de nooit uitgebrachte video voor „Back In The Day”, één van de beste nummers die Dave Mustaine ooit schreef, alsnog uitgebracht. Aantekening van onze kant: Marty Friedman wordt solerend in beeld gebracht, terwijl het toch echt Chris Poland is die op het album speelt. www.youtube.com/watch?v=hv-ayWDnW5s
 • DREAM THEATER komt alweer met een nieuwe liveregistratie, ‘Breaking The Fourth Wall’. De groep speelt dik twee uur in het Boston Opera House. Middels een uitmuntende uitvoering van „Strange Déjà Vu” is er al een voorproefje op www.dreamtheater.net.
 • Voormalig Dokken-gitarist George Lynch, bekend van zijn geel-zwarte Tiger-gitaar, en zanger Michael Sweet, bekend van het geel-zwarte Stryper, hebben samen het SWEET LYNCH-project opgezet, met de video voor „September” als eerste levensteken. Het debuut-album wordt in februari verwacht. www.loudwire.com/sweet-lynch-september-exclusive-lyric-video-premiere
 • De Zweedse sleaze­formatie SISTER SIN, met bitch-met-ballen Liv Jagrell achter de microfoon, geeft met „Chaos Royale” een nieuw visitekaartje af en daar is wijselijk een lyricvideo van gemaakt. Het nummer is afkomstig van het binnenkort te verschijnen album ‘Black Lotus’. www.victoryrecords.com/sistersin