Effe luisteren December 2014

 

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • Marilyn Manson heeft de opnamen van een begin 2015 te verschijnen album afgerond. Het nummer „Third Day Of A Seven Day Binge” kan worden gedownload van zijn website. www.marilynmanson.com
 • Soundgarden heeft in mei het nummer „Storm” met producer Jack Endino opgenomen. Het nummer is nu vrijgegeven via hun website. Er zijn vooralsnog geen concrete plannen voor een nieuw album. www.soundgardenworld.com.
 • De Amerikaans-Britse vrouwengroep CONQUER DIVIDE maakt met een tekstvideo van „At War” de luisteraar alvast lekker voor hun in 2015 te verschijnen debuutalbum. www.facebook.com/ConquerDivideUSA
 • DIABLO BLVD heeft bij Nuclear Blast getekend waardoor het eerder dit jaar verschenen ‘Follow The Deadlights’ vanaf 23 januari wereldwijd in de winkels ligt. Voor de gelegenheid heeft de band met frontman ALEX AGNEW zowel een tekstvideo gemaakt voor „Rise Like Lions” als een reguliere clip voor „Son Of Cain”. www.facebook.com/diabloboulevard
 • BLOODBATH heeft van het nieuwe album ‘Grand Morbid Funeral’ de titeltrack vrijgegeven. www.soundcloud.com/peaceville
 • TESLA-drummer TROY LUCCKETTA heeft er een nieuwe band bij: SAVILLE ROW. Zes nummers zijn al te beluisteren op www.reverbnation.com/savillerow
 • Na normale videoclips en tekstvideo’s zijn er nu ook ‘visualizers’. Machine Head heeft er eentje gemaakt voor „Night Of Long Knives” van ‘Bloodstones & Diamonds’. Geen bandleden, geen teksten, maar gewoon beelden dus. En een bak vette metal natuurlijk. www.machinehead1.com
 • In This Moment, op dit moment bezig aan een grote theatertoer door de Verenigde Staten, heeft na „Sick Like Me” ook de song „Sex Metal Barbie” van het nieuwe album ‘Black Widow’ te luister gezet. Surf naar www.facebook.com/officialinthismoment.

FF KIJKEN

 • Devil You Know komt niet met Machine Head naar Europa. De mannen rondom ALL SHALL PERISH-gitarist FRANCESCO ARTUSATO en ex-KILLSWITCH ENGAGE-zanger HOWARD JONES wijten dat aan ‘onvoorziene zakelijke omstandigheden’. De situatie laat de nieuwe video van „It’s Over”, speciaal om de toer te promoten, dus een beetje in zijn hemd staan. www.facebook.com/devilyouknowofficial
 • Bernie Marsden – meer dan honderd albums achter zijn naam! – heeft op zijn nieuwe plaat ‘Shine’ een nummer staan met DAVID COVERDALE achter de microfoon, „Trouble”. De track is in een video vereeuwigd waarin beelden van het oude WHITESNAKE voorbijkomen. Het nummer is opgedragen aan JON LORD. www.berniemarsden.com
 • PAPA ROACH geeft met de video van „Face Everything And Rise” een voorproefje op het 27 januari te verschijnen ‘F.E.A.R.’ Het lijkt erop dat zanger JACOBY SHADDIX, na diverse problemen en operaties aan zijn stembanden, weer helemaal terug is. KEVIN en KANE CHURKO, vader en zoon, zaten achter de knoppentafel. www.paparoach.com
 • Devin Townsend heeft ZTV aangekondigd, een serie van drie video’s met zijn koffieminnende handpop Ziltoid The Omniscient in de hoofdrol. De Canadese metalprofessor heeft de serie gemaakt van het overgebleven geld van zijn crowdfundingcampagne, die uitermate succesvol verliep. www.ziltoid.com
 • Het Italiaanse ADIMIRON vertoont op ‘Timelapse’ wederom een sterk staaltje techmetal. Het vierde album laat zich beluisteren als een kruising tussen de bekendste Franse metalbands, DAGOBA en GOJIRA, en heeft de videoclip voor „State Of Persistence” als smakelijk visitekaartje. www.loudwire.com/adimiron-state-of-persistence-exclusive-video-premiere
 • THRESHOLD, de Britse progressieve metalgroep, heeft een gloednieuwe video geschoten voor „Unforgiven”, afkomstig van het album ‘For The Journey’, en laat, naast opnieuw een knap stukje muziek, een bebaarde DAMIAN WILSON zien en horen. www.thresh.net