Effe luisteren Januari/Februari 2015

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

  • Wie straks wil meezingen met „Twilight Of The Gods”, afkomstig van het nieuwe BLIND GUARDIAN-album ‘Beyond The Red Mirror’ doet er goed aan om de lyricvideo ervan te bekijken. YouTube-zoekterm: Blind Guardian, Twilight Of The Gods
  • Ondanks het vertrek van drummer JASON BITTNER zegt gitarist Josh Christian dat het nieuwe TOXIK-album ‘In Humanity’ absoluut dit jaar gaat verschijnen. Om dat te onderstrepen heeft hij twee nieuwe nummers, „Too Late” en „Crooked Crosses”, op zijn YouTube-kanaal gezet. YouTube-zoekterm: Josh Christian, Toxik
  • Na zijn avontuur met Thin Lizzy en de mislukte samenwerking met MIKE PORTNOY komt voormalig Whitesnake- en Blue Murder-gitarist JOHN SYKES weer met een soloalbum, waarop de ritmesectie bestaat uit drummer JOSH FREESE en bassist CHRIS CHANEY van JANE’s ADDICTION. Op zijn SoundCloud staat een audiosampler, waarin alle nummers van het toekomstige album al voorbijkomen. www.soundcloud.com/ johnsykesofficial
  • MORGOTH moet het tegenwoordig zonder hun originele zanger MARC GREWE stellen, maar heeft met KARSTEN Jäger van DISBELIEF niet de minste vervanger in huis gehaald. Het death metalgezelschap heeft in de nieuwe samen­steling het eerste album sinds 1996 opgenomen. ‘Ungod’ staat voor 30 maart gepland. Op de soundcloud van de platenmaatschappij staat alvast een voorproefje. Ook staan daar nieuwe nummers van BUTCHER BABIEs, SANCTUARY en SICK OF IT ALL. www.soundcloud.com/centurymedia

FF KIJKEN

  • Het Engelse Furyon heeft het nieuwe album ‘Lost Salvation’ in kannen en kruiken. „These Four Walls” is het eerste voorproefje ervan.www.furyon.net/these-four-walls-video
  • Het bedenken van scenario’s voor een videoclip hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. DEVIL’s TRAIN heeft dat goed begrepen. Voor het nummer „Hollywood Girl” ging de band naar Hollywood en huurde daar een lading meiden in bikini’s in. Video geslaagd! www.devilstrain.com
  • Apocalyptica verrast vriend en vijand met de clip van „Shadow­maker”. Het album met dezelfde titel zal op 3 april verschijnen. De Finnen hebben de Ameri­kaan­se zanger Franky Perez het album in laten zingen en hij doet ook mee op de komende tournees. Het eerste acht minuten klokkende resultaat is op zijn zachtst gezegd even verrassend als goed. www.apocalyptica.com
  • Beroepsfreak Marilyn Manson is terug met ‘The Pale Emperor’, een albumtitel die afgaande op zijn eigen huidskleur wel eens op hem zelf kan slaan. In de nieuwe clip van „Deep Six”, een reguliere én een expliciete versie, ziet hij er, met een Hitlerkapseltje, in ieder geval uit alsof hij wel wat zonlicht kan gebruiken. www.marilynmanson.com
  • Via Big Bad Wolf Records verschijnt op 1 februari de 6-track MCD ‘Catatonic’ van de Friese death/thrash band INSURRECTION. Als voorproefje van deze MCD heeft de band een videoclip gemaakt van het nummer „Apotheosis”. Deze is inmiddels op youtube te bekijken: http://youtu.be/9Ecp8-lKxh4
  • Het beste black metalproduct van Nederlandse bodem, Carach An­gren, heeft weer een nieuwe plaat in petto. ‘This Is No Fairytale’ moet op 23 februari verschijnen. Van „There’s No Place Like Home” is een lyricvideo gemaakt, waarvan de band claimt dat de sfeer beangstigend is. YouTube-zoekterm: Carach Angren, There’s No Place