Effe luisteren April 2015

 

Effe Luisteren! is een onderdeel in Aardschok waarin we jullie maandelijks luistertips voorschotelen; welke muziek staat eraan te komen? We zoeken voor jullie naar websites waar nummers te beluisteren, en soms ook te bekijken zijn van albums die in de nabije toekomst het daglicht zullen zien.

FF LUISTEREN

 • Awaken The Fire’, het album van de Nieuw-Zeelandse band LIKE A STORM, schopte het deze maand tot Eremetaal in Aardschok. Van „Love The Way You Hate Me” is een clip gemaakt. YouTube zoekterm: Like A Storm Love The Way You Hate Me
 • Velen kijken rijkhalzend uit naar ‘Endless Forms Most Beautiful’, het nieuwe album van Nightwish. Na het rustige „Élan” is nu het stevige „Shudder Before The Beautiful” vrijgegeven om te beluisteren op de website van een Fins dagblad. www.hs.fi/mainos/advertoriaali/nightwish

FF DOWNLOADEN

 • Voor de tv-serie ‘Game Of Thrones’ is een mixtape met 15 nummers gemaakt die gratis te downloaden is via de iTunes-store. Naast een handvol rappers zijn op ‘Catch The Throne Vol. 2’ ook vier metalbands te horen. Anthrax doet mee met het nieuwe „Soror Irrumator”. Killswitch Engage („Loyalty”), Mushroomhead („Among The Crows”) en Mastodon („White Walker”) leveren de andere tracks aan.

FF KIJKEN!

 • In Aardschok een interview met Geldersch trots Heidevolk. Van het versche album ‘Velua’ is een clip getrokken, zijnde „Winter Woede”. YouTube zoekterm: Heidevolk Winter Woede
 • Vorige maand verscheen ‘Sister’, het debuutalbum van Motor Sister. De band waarin Scott Ian (Anthrax), zijn vrouw Pearl Aday, Joey Vera (Fates Warning, Armored Saint) en Jon Tempesta (The Cult) zitten, heeft samen met bandleider Jim Wilson (ex-Mother Superior) een clip geschoten van „A Hole”. YouTube zoekterm: Motor Sister A Hole
 • Een beetje Creed een beetje Shinedown en een beetje Pantera: het zit allemaal verstopt in de muziek van Sons Of Texas. Op 3 maart is via Razor & Tie. het door Josh Wilbur (o.a. Lamb Of God en Gojira) geproduceerde debuut verschenen. De track „Drag The Blade” is op www.sonsoftexas.merchnow.com te beluisteren. Daarnaast is van het titelnummer „Baptized In The Rio Grande” een clip gemaakt. YouTube zoekterm: Sons Of Texas Baptized In The Rio Grande
 • Op 15 mei verschijnt ‘The Purple Album’. Het is een nieuw Whitesnake-album, waarvoor David Coverdale nummers heeft opgenomen die hij tussen 1973 en 1975 bij Deep Purple heeft ingezongen. Van „Stormbringer” is een video gemaakt. YouTube zoekterm: Whitesnake Stormbringer
 • Zaterdag 4 april speelt Sick Of It All op Paaspop in Schijndel. Om alvast in de stemming te komen kun je een clip van „Get Bronx”, afkomstig van het laatste album ‘Last Act Of Defiance’ gaan bekijken. YouTube zoekterm: Sick Of It All Get Bronx
 • Lzzy Hale siert de voorkant van deze Aardschok. De clip van „Amen” is afkomstig van het halestorm-album ‘Into The Wild Life’, dat deze week bovenaan in de Soundcheck is geëindigd. YouTube zoekterm: Halestorm Amen
 • Devil You Know, de band van voormalig Killswitch Engage-zanger Howard Jones, heeft een clip van „As Bright As The Darkness” gemaakt. Het nummer is afkomstig van ‘The Beauty Of Destruction’, het album dat in april 2014 werd uitgebracht. YouTube zoekterm: Devil You Know As Bright As The Darkness
 • Divine Sins, een moderne, extreme metalband uit Utrecht, zal op 2 mei het album ‘Akuma’ uitbrengen. Van het titelnummer hebben zanger Jesse James Bierens, de gitaristen Martijn Slegtenhorst en Nick van Noort, bassist Yanick Snel en drummer Daan Klemann een clip geschoten. YouTube zoekterm: Divine Sins – Kaiju