CD van de Maand oktober 2018

SLASH FEATURING MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS

Living The Dream

(Roadrunner/Warner Music)
Robert Haagsma
82

‘Living The Dream’ van Slash ligt een week later in de winkel dan het Uriah Heep-album met precies dezelfde titel. Zoals de gitarist in een recent interview uitlegde, hebben de woorden voor hem ook nog eens dezelfde betekenis: optreden en albums maken is een leven waar hij ooit als kind van droomde. De songs werden grotendeels geschreven tijdens de ‘World On Fire’-wereldtournee en opgenomen in de tijd die overschoot voor de gitarist weer op pad ging met zijn collega’s van Guns N’ Roses. Het is mooi dat zijn eigen band niet op de achtergrond is geraakt vanwege die records brekende wereldtournee. ‘Living The Dream’ is een album van een band die veel te bieden heeft. Zoals altijd maakt Myles Kennedy indruk met zijn stem. Hij behoort tot de schaarse categorie rockzangers die technisch perfect zingen, maar ook enorm veel gevoel in hun zang leggen. Ster van het verhaal is natuurlijk Slash; het album staat vol smaakvolle solo’s en akkoorden. Het siert de Amerikaan dat hij nooit zijn ego de overhand laat krijgen, maar zichzelf en zijn spel altijd ondergeschikt maakt aan de nummers. En ook met die songs is helemaal niets mis. Veel stoere rockers, zoals de opener „Call Of The Wild” en het snelle „Mind Your Manners”. „Lost Inside The Girls”‘ is wat meer ingehouden, terwijl in het licht funky „Read Between The Lines” Slash zijn wah-wahpedaal driftig intrapt. „The One You Love” is een klassieke rockballad, inclusief akoestisch begin. Het zijn allemaal ingrediënten van een puur Amerikaans rockalbum. De band mag de droom verwezenlijkt hebben, de bevlogenheid en ambitie zijn er niet minder op geworden.