CD van de maand januari/februari 2021

TODD LA TORRE

Rejoice In The Suffering

(Rat Pak Records)
Metal Mike
90

We kennen Todd La Torre natuurlijk als zanger (en drummer) van Queensrÿche, en de meesten weten ook wel dat hij zo’n twee jaar deel heeft uitgemaakt van Crimson Glory. In beide bands verving hij de frontman en zingt hij het materiaal nu op de manier zoals zijn voorgangers dat jarenlang deden. Op 5 februari verschijnt Todd La Torre’s eerste soloalbum. Een album waarop hij eindelijk ook een andere kant van zich kan laten horen. Soloalbum is misschien niet het juiste woord, want zijn medestrijder Craig Blackwell heeft alle gitaar-, bas- en keyboardpartijen ingespeeld. Todd zelf zit natuurlijk achter de drumkit. Het album, waarvan de ideeën tijdens de lockdown eindelijk op de harde schijf kunnen worden opgeslagen, schiet furieus uit de startblokken met de drietrapsraket „Dog­mata”, „Pretenders” en „Hellbound And Down”. Todds stem heeft hierop veel weg van Blitz (Over­kill) en Rob Halford in de stijl van het eerste Fight-album. Het gitaarspel is snel, maar ook melodieus en smaakvol. Pas bij „Darkened Majesty” hoor je Crimson Glory-invloeden in het refrein terug. ‘Zeuss’ Harris heeft voor een heldere en directe sound gezorgd. Het album is lekker afwisselend, mede door de toevoeging van de heerlijke ballads „Crossroads To Insanity” en „Apo­logy”. Vooral het lompe Zakk Wylde-achtige gitaarwerk in laatstgenoemd nummer is om te smullen. Jordan Ziff, de vingervlugge gitarist van Ratt en de band van Marty Friedman, mag ook met noten strooien in het titelnummer. In het afsluitende „One By One” is de naamdrager van dit werkstuk zelfs aan het grunten. Metalfans kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen, want ‘Rejoice In The Suf­fering’ is jaarlijstmateriaal!