GRASPOP VERSCHOVEN NAAR 2022

Het is onwerkelijk. Voor het tweede jaar op rij moeten we het nieuws uitsturen dat de 25ste editie van Graspop Metal Meeting niet zal doorgaan. GMM ’21 wordt uitgesteld en verschuift naar 16-19 juni 2022.

We nemen deze beslissing nu, omdat we niet anders kunnen. Heel wat internationale bands op onze affiche zien het niet zitten om in juni al de oversteek naar Europa te maken. Onze internationale collega-metalfestivals die ook in juni plaatsvinden, staken één voor één hun voorbereidingen. Daarnaast komt de langverwachte vaccinatiecampagne maar langzaam op gang, zowel in binnen- als buitenland. Dit betekent dat het voor ons als organisatie bijzonder moeilijk zal worden om in mei en juni al een veilige werkomgeving te garanderen voor al onze medewerkers.

We gaan ook niet wachten op de beslissing van de overheid. De afgelopen maanden is er veel overleg geweest op lokaal, Vlaams, federaal en Europees niveau. We hebben vergaderd met verschillende commissies en werkgroepen om te zoeken naar een weg om ons geliefde metalfestival toch te kunnen laten doorgaan. Maar de realiteit is wat ze is. Er zijn op dit moment onvoldoende garanties dat de nodige versoepelingen tijdig van kracht zullen zijn. En hoe pijnlijk deze beslissing ook: de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers en festivalgangers blijft hoogste prioriteit.

We beseffen dat deze boodschap bij velen enorm hard zal aankomen. We zijn er zelf ook het hart van in. Het afgelopen jaar was al bijzonder zwaar en we gaan nog onzekere tijden tegemoet. De komende weken gaan we een plan B opmaken en bekijken hoe we doorheen deze moeilijke tijden kunnen geraken. Hebben jullie ondertussen al dringende vragen, laat van je horen.

 

Zorg voor elkaar, blijf gezond en hou vol.

Metal Will Never Die!

 

GMM Festival bv + Graspop vzw