ALCATRAZ KONDIGT DE EERSTE 49 BANDS AAN

 Wanneer de bladeren van de bomen vallen en de hoedjes van de paddenstoelen boven de vochtige bosgrond uitsteken, weet je: Alcatraz lost binnenkort een eerste reeks namen. De organisatie kondigt vandaag maar liefst 49 acts aan, kriskras geplukt uit het brede muziekspectrum van de harde gitaren en bulderende drums. Daarmee blijven we het pad bewandelen dat we in 2022 zijn ingeslagen: 4 podia met thema’s die regelmatig terugkeren, maar vooral tot doel hebben om een zo universeel mogelijke affiche aan de bezoekers aan te bieden. In 2023 heeft Alcatraz bovendien wat te vieren. Het wordt onze 15e editie. Die kunnen we toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan? Naast een topaffiche blijft de beleving op de Kortrijkse festivalweide iets waar we ook in 2023 zwaar op inzetten. Sfeer en beleving, dat behoort nu eenmaal tot het Alcatraz-DNA. De organisatie blijft ook kritisch voor zichzelf. Headliners die om 02 uur ’s nachts nog van jetje aan het geven zijn, een eerste band die al van 11 uur ’s ochtends de slapers uit je ogen staat te beuken, is dat allemaal niet een beetje te veel van het goede? De lange wandelweg van de camping naar het festivalterrein of het niet zo sluitende systeem van de ECO-coins, allemaal zaken die we volgend jaar beter willen aanpakken. Het comfort van onze bezoekers moet voorop staan. We beseffen, het is nog lang aftellen voor we het startschot geven van deze verjaardagseditie van Alcatraz. Maar we kunnen je al garanderen dat het een niet te missen muzikale hoogmis wordt, alsook een blij weerzien met vrienden, na de topeditie van dit en vorig jaar. Daarvoor laten we niets aan het toeval over. Nog eens 50 namen worden de komende weken en maanden aangekondigd, waaronder enkele kleppers van formaat. 

KILLSWITCH ENGAGE, ANTHRAX, TRIVIUM, HEAVEN SHALL BURN, BIOHAZARD, BLIND GUARDIAN, MICHAEL SCHENKER GROUP, OBITUARY, GLORYHAMMER, OVERKILL, BLOODBATH, KATAKLYSM, H.E.A.T., I AM MORBID, DEICIDE, BELPHEGOR, AGNOSTIC FRONT, TERROR, GRAVE DIGGER, MADBALL, WHITECHAPEL, DYING FETUS, ELDER, DECAPITATED, SHADOW OF INTENT, BLEED FROM WITHIN, UNTO OTHERS, TRIBULATION, DYNAZTY, UNLEASHED, TAAKE, GATECREEPER, IMMOLATION, RIOT V, WOLVES IN THE THRONE ROOM, MIDNIGHT, GAUPA, VITAL REMAINS, SLAPSHOT, JAG PANZER, GAEREA, MAD SIN, DEATH BEFORE DISHONOR, HOLY MOSES, YOTH IRIA, DRAIN, SLOMOSA, ELEINE en PSYCHLONA.