CD van de Maand november 2022

TERAMAZE

Flight Of The Wounded

(Eigen beheer)
Diederick RR9660
82

Teramaze is alweer toe aan het vijfde album in minder dan drie jaar tijd! Bandleider Dean Wells loopt duidelijk over van inspiratie, maar gaat de snelheid inmiddels niet ten koste van de kwaliteit? Het antwoord is een duidelijk ‘nee’. ‘Flight Of The Wounded’ is opnieuw een sterk album van dit viertal uit Australië, hoewel verrassingen zoals het überlange titelnummer van ‘Sorella Minore’ (2021) ditmaal uitblijven. Wel is het album steviger uitgevallen dan de laatste twee releases. Een goede zaak, want afwisseling van spijs doet eten wanneer een band meerdere albums in korte tijd uitbrengt. Dean Wells neemt opnieuw alle zang voor zijn rekening en heeft ook op tekstueel vlak nog voldoende te vertellen. Twee tracks steken er op ‘Flight Of The Wounded’ bovenuit: het lange titelnummer en het schitterende „Ticket To The Next Apocalypse”. Het enige dat me langzamerhand ietwat begint te storen, is dat bepaalde re­freinen te repetitief zijn. Dat valt vooral op wanneer er binnen die refreinen ook nog eens wordt gespeeld met het herhalen van bepaalde woorden. Dit geeft een gevoel van herhaling-op-herhaling, wat goed te horen is in „Until The Lights” en „Battle”. Bovendien: één of twee songs minder was ook prima geweest. Er blijft echter veel moois te ontdekken en de sfeer is weer lekker melancholiek. Binnenkort kan je lezen wat Wells zelf over het album te zeggen heeft, maar ga ‘Flight Of The Wounded’ vooral eerst zelf ontdekken.