CD van de Maand juli 2024

RENDEZVOUS POINT

Dream Chaser

(Long Branch Records)
Diederick RR9660
85

Slechts weinig bands weten technisch vernuft zo goed aan toegankelijke melodieën te koppelen als het Noorse Rendezvous Point. Dat deden ze al op de twee albums die aan ‘Dream Chaser’ voorafgingen en je hoeft alleen maar naar de eerste paar songs van dit album te luisteren om te weten dat ze dit kunstje opnieuw flikken. Wanneer je zulke topmuzikanten in huis hebt als deze band, kan er ook weinig fout gaan. Dat Leprous-drummer Baard Kolstad een geweldenaar is, zal zo onderhand wel bekend zijn. Gitarist Petter Hallaråker, bassiste Gunn-Hilde Erstad en keyboardspeler Nicolay Tangen Svennæs hebben zichzelf inmiddels ook wel driedubbel bewezen. Het vijftal wordt gecompleteerd door zanger Geirmund Hansen, die per album met meer autoriteit lijkt te gaan zingen. Hansen heeft de gave om met catchy zanglijnen de soms best complexe muziek toch toegankelijk te houden, zoals songs als „Fireflies” en „The Tormented” goed laten horen. De beste tracks bevinden zich echter aan ‘de uiteinden’ van het album. ‘Dream Chaser’ start namelijk met het heerlijk opzwepende „Don’t Look Up” en eindigt met het mooi opgebouwde, epische „Still Water”. Deze nummers zorgen bij elke luisterbeurt voor zowel een heerlijk begin als een minstens zo lekkere nasmaak. Toch komt ‘Dream Chaser’ een fractie tekort om voorganger ‘Universal Chaos’ te verslaan. Dat album was namelijk net wat spannender en deze vergelijking legt dan ook het enige puntje van kritiek op de nieuwe plaat bloot: het ontbreken van enkele vernieuwende en frisse elementen. Zolang de kwaliteit echter zo hoog is als op ‘Dream Chaser’, zal Rendezvous Point hopelijk nog steeds aan populariteit winnen.