25 Cigarettes – Intentions

‘Hard, melodieus, intens, gevarieerd en groovend.’ Dat zegt de biografie van het Drentse sextet 25 Cigarettes. De band bestaat al een aantal jaar, waarin ze voornamelijk covers hebben gespeeld. Anno 2006 willen ze dat toch anders gaan aanpakken. Ze zijn bezig met een full-length plaat, maar om de mensen warm te krijgen hebben ze eerst de Demo Intentions” uitgebracht.

De demo bestaat uit 3 nummers van een gemiddelde lengte van vier en een halve minuut, en daarbij misstaat mijn openingszin niet. De jongens spelen lekkere zware rock/metal, waarbij de nadruk meer op de Hard Rock ligt dan op de Metal moet ik zeggen.

Zanger David Klein doet de naam van de band goed eer aan, zijn stem klinkt lekker rauw alsof hij een recordpoging sigaret roken heeft gezet, wat bij deze muziek zeker goed tot uiting komt. 

De muziek zit goed in elkaar, met name het laatste nummer Fallen klinkt lekker log en pakkend. Maar in het algemeen grooved de band gewoon. Af en toe vind ik het wat op elkaar lijken, en dan heb ik het met name over de zanglijnen.  

Al met al een nette Demo, wat de liefhebbers voor Hard Rock uit de lage landen zeker moet aanspreken. 

75/100 

http://www.25cigarettes.nl