Hangman’s Demo – End of my Rope

Hangman’s Demo is een project tussen de Texaan Dee Brian C en de Leidense Texaan Alex Vanderzeeuw. De samenwerking is tot stand gekomen door een muzikale discussie via het internet , waarna ze besloten samen het project, dat naar eigen zeggen een sterke NWOBHM invloed heeft, op te starten.

 

De Demo ‘End of my rope’ bevat maar liefst 7 tracks, waarvan de laatste een cover is van Sabbath’s Paranoid. De NWOBHM invloed waar ik het in de inleiding over had is in alle 6 eigen nummers zeker te horen. De riffs, de pakkende melodie, alles ademt zware Britse metalen. Ook de zang past er precies bij, al is hij in sommige nummers, waaronder het openingsnummer ‘Eye of a Needle’ een tikkeltje onzuiver in de hoge uithalen. Over het algemeen heeft Dee Brian (tevens vocalist bij After Therapy) een zuivere Heavy Metal stem. 

De nummers zitten stuk voor stuk netjes in elkaar, en zijn afwisselend hard en rustig. Vooral het nummer Something is watching zit goed in elkaar en klinkt lekker metal. Als afwisseling is er dan bijvoorbeeld Silent Assassin, waar de stem van Dee erg goed naar voren komt, die het erg rustig houdt. 

Daarbij moet wel gezegd worden dat ik de productie niet altijd even lekker vind. Het klinkt soms alsof het onderwater is opgenomen, waardoor het een dof geluid geeft. Dat is jammer want dat doet soms wel afbreuk aan de lekkere nummers. 

Over het algemeen een goede demo, afgezien van de magere productie. Dat is wat mij betreft een puntje op de agenda. Verder hoor ik potentie in de band en hoop meer van ze te horen in de toekomst.

 

78/100

http://www.deebrianc.com