Bloodsessions Studioreport

BloodSessions

Klein maar fijn, anders dan dat kan je het niet noemen.

Zondag 3 september was ik in studio “Stilteloos” van Daan v/d Elsken. Met behulp van oude vintage versterkers en een analoge mengtafel werd in Amsterdam het komende album “Conflicts of Interest” van Bloodsessions opgenomen.

Eerst even voor de mensen die de band nog niet kennen: Bloodsessions werd in 1994 opgericht en knalde een cd (Redemption Denied) en 2 demo’s door de metalmolen. Helaas besloten de mannen in 2001 door onoplosbare meningsverschillen een pauze in te lassen, maar in 2004 werden zanger/gitarist Maarten en drummer Laco het er over eens dat Bloodsessions een herstart verdiende.

Begin 2005 werd bassist Tarek aan de band toegevoegd en juni 2005 gitarist Olger. In de zomer van 2006 verliet Tarek echter de band en werd hij vervangen door bassist Erik (die o.a. in Frozen Sun, Silicon Head en Chen Mo heeft gespeeld).

Nu de juiste formatie is gevonden zijn de heren klaar om liefhebbers van o.a. Pantera, Machine Head, Sepultura en Hatebreed een nieuwe plaat voor te schotelen.
Het was de bedoeling om begin 2006 met een 4 tracks bevattende demo te komen, maar door het switchen van bassist en overvolle agenda’s besloot men om toch voor een compleet album met 7 tracks te gaan. Na het beluisteren van de cd zal iedereen het er over eens zijn dat het genre is te omschrijven als thrashy heavy metal met hardcore invloeden. Moderne groovy uptempo rifs met dikke gedowntunede gitaren en rauwe vocals dus.

Op de zolder van zijn huis heeft Daan v/d Elsken een kleine, maar goede studio gebouwd. Ook hier blijkt weer dat er helemaal geen Pro Tools nodig is om gillende gitaren, brullende bassen en schreeuwende stemmen te recorden, in een apart drumhok kan een flink potje hakwerk worden geproduceerd.
Groot voordeel bij het recorden en mixen is dat Daan zelf musicus is (zanger/drummer), waardoor hij snel foutjes hoort en tijdens de recordings tips en aanwijzingen geeft.
“Volg die snare” hoor ik meerdere malen; erg fijn als de knoppenman meedenkt…

Tijdens mijn bezoek wordt de slaggitaar opgenomen, de sologitaar en vocals zouden later komen, waar ik helaas niet bij kon zijn.
Er hangt een ontspannen sfeertje, tussen de bedrijven door wordt er een lading shoarma gehaald waar men onder het genot van een pilsje gezamenlijk van smult.

Het is in ieder geval duidelijk dat Bloodsessions goed in z’n vel zit, er wordt naast het muciseren veel gelachen en gefeest. Na de mastering zal de cd “Conflicts of Interest” eind 2006 verkrijgbaar zijn. Een goede band in een goede studio, ik hoop dat ik de cd hetzelfde stempel kan geven!!

Het eerstvolgende optreden van Bloodsessions zal (samen met Callenish Circle) op 13 Oktober plaatsvinden in Hedon in Zwolle, dus als men geïnteresseerd is kan hier gekeken en geluisterd worden. 

Bloodsessions is :

Laco – Drums
Maarten – Rythmguitar/vocals
Olger – Leadguitar/backing vocals
Eric  – Bass/backing vocals

Bloodsessions Discografie:

 • Brutal Reality Check (1995, demo)
 • Redemption Denied (1997, cd)
 • Nine Minute Moshpit (1999, demo)
 • Conflicts of Interest (verwacht eind 2006, cd)

   

   

  Websites:

  http://www.bloodsessions.nl/
  http://www.myspace.com/bloodsessions
  http://www.stilteloos.nl/