Southern Voodoo – 15 September – Waregem

Vrijdag 15 september kreeg Southern Voodoo de eer om hun brok onvervalste rock 'n' roll los te laten in het voorprogramma van niemand minder dan 'W.A.S.P.'. Door het wegvallen van 'House of Games' (Estland) kregen ze extra tijd om zieltjes te winnen en gelukkig maar…

Na de intro van Enrico Morricone, die een metallica achtige sfeer opriep, betrad de band het podium. Vol overgave openden ze met het nummer 'Jet set'. Jammergenoeg viel dit nummer, samen met de volgende vier nummers, volledig in het water. Een slecht afgestelde PA in combinatie met de slechte akoestiek in de zaal creëerde een chaotische klank, waarin de verschillende instrumenten nauwelijks van mekaar waren te onderscheiden. Gedurende deze nummers zocht ik tevergeefs naar een plaats waar de klank meeviel. Al gauw gaf ik het zoeken op en trokken enkele luide knallen op het podium mijn aandacht.

Vaag meende ik in het gerommel een nummer van the supersuckers te herkennen. Achteraf bevestigde hun sympathieke frontman mijn vermoeden!  Wat volgens mij een heerlijke cover van het nummer 'Evil powers of Rock 'n' roll' moet geweest zijn, kwam echter als een chaotische geluidsmuur op ons af.

Met reeds de helft van de set achter de rug, begon alles uiteindelijk toch los te lopen. Gaandeweg verbeterde de klank en met het nummer 'L.U.V. probation' won de band de appreciatie van een groot deel van het volk. De snijdende gitaarsolo in dit nummer gaf de overige bandleden de kans om even uit te rusten.
Na de solo vervolledigden ze de set met enkele oude en twee nieuwe nummers, namelijk 'Hammer Down' en 'devil's drive'. Het reeds verhitte publiek onthaalde beide nummers met open armen. Bij het naderen van het einde van de show gingen steeds meer handen in de lucht. Southern Voodoo sloot succesvol af met het nummer "too close to the moon".

Ondanks de slechte klank konden deze, naar eigen zeggen 'arrogante egotrippers', mij toch overtuigen met hun Motörhead achtige sound. Met alle respect voor Motörhead, maar als ik eerlijk ben, moet ik toegeven, dat ik de gebrachte nummers een stuk origineler en beter vond! De solo's die door de songs heen geweven zijn, gaven de nummers een gepaste vuile klank.

Ook visueel had Southern voodoo aardig wat in petto. Vuurwerk, waar de vonken letterlijk van afvlogen(tot
grote spijt van de eerst rij), bommetjes op de micro standaard, de trotse look van de bandleden EN een vuurspuwer die heel even zijn ding kwam doen.

Kortom dit optreden had, op de klank na, alles om een heftige avond vol rock 'n' roll te bieden. Geef Southern voodoo zeker een kans. Spijt zul je er niet aan overhouden, een stijve nek daarentegen…!

Verdere informatie op: www.southernvoodoo.com

setlist:

1 Jet Set
2 Back To Dulssville
3 Soulfucker
4 Evil Powers Of Rock'n'Roll (cover van de Supersuckers)
5 Truckstop Princess
6 L.U.V. Probation (met gitaarsolo)
7 Honey Smile
8 Hammer Down  (nieuw)
9 Kerosine Man
10 Devil's Drive (nieuw)
11 Crashfest
12 Too Close To The Moon

75/100