Interview Esker – Occultfest 2006

Esker

Occultfest Hoogeveen

2 September 2006

 

Johan van Belzen: Bassist (ex.Drownfall)

Patrick Dik: Drummer (ex Nuisance)

Jurriaan de Vos: Vocals-Gitarist (Ex.Drownfall)

John Vermanen: Gitarist (Ex. Nuisance)

 

www.eskermetal.nl

 

Een band met potentie doet z'n opwachting op het Occultfest te Hoogeveen. De melodische death metal band Esker beet de spits af op het festival en starten om 13:00 met hun concert. Die middag had ik een gesprek met de band over het wel en wee van een band uit de Underground.

Hoe zijn jullie als band bij elkaar gekomen?

 

In 1998 is de band Drownfall begonnen en uiteindelijk door meningsverschillen in 2004 uit elkaar gegaan. Sebastiaan Pierik – gitarist was invaller in Drownfall en Nuisance. Hij merkte op dat het ook in Nuisance niet goed ging en hij voorzag dat beide bands uit elkaar zouden gaan vallen. Hij heeft eigenlijk de jongens die nu in Esker spelen zo bij elkaar gebracht. Hij is wel na de opnames van onze demo-cd vertrokken, omdat hij zich meer wilde richten op de progressieve rock. Hij heeft ons dus verlaten. Vandaar dat Jurriaan nu ook gitaar speelt, om zo een tweede gitarist te garanderen.

 

Kun je iets vertellen over de stijl die jullie spelen?

 

We spelen recht toe recht aan Death Metal. Voobeelden qua stijl zijn; Bolt Thrower en Dismember. Melodische Death Metal. Als je het oude werk van Dark Tranquility kent, bijvoorbeeld het album; “The Gallery” dan is dit de lijdraad. Het gaat ons vooral om de emotie, melodie en we willen tot uiting brengen dat we helemaal opgaan in wat we doen. De metal zit in ons in het bloed geschreven en  we kunnen gewoon niet anders..

 

Spelen jullie regelmatig live?

 

Het live spelen is een probleem dat vele metal bands in de underground tegenkomen. Het is daarom erg belangrijk dat wij vandaag op het Occultfest spelen. En het optreden als eerste band op het festival ging prima, de reacties van het publiek waren goed en na het optreden kregen we van een aantal jongens een biertje, omdat ze ons goed vonden spelen.  De band wil dolgraag live spelen ook als dit betekend dat de kosten niet altijd dekkend zullen zijn.  Maar ondanks dat is het toch moeilijk om aan de bak te komen. Maar we staan open voor alles. Daarom hebben we een eigen internet-site, waar iedereen die het wil, gratis onze cd-demo kan downloaden.

 

 

Hoe staat het tegenwoordig met de metal scene in de omgeving Coevorden – Hardenberg.

 

De scene is nog steeds levendig. De club wordt ouder, maar Metal Front Coevorden viert z’n tiende verjaardag dit jaar en de motorclub als vereniging bestaat al 25 jaar. Maar al met al is het vrij underground, maar zoals je op de site kunt lezen gebeurd er nog wel wat.

www.mfcweb.nl

 

Binnenkort gaat de band de studio in om nieuw materiaal op te nemen. Dit gaat naar de pers en platen maatschappijen.

Rest mij te zeggen, dat de death metal fans onder ons, maar eens moeten gaan luisteren naar deze band. Het downloaden van de nummers is vrij en kost je ook geen cent. Wat wil een hard-rockende Hollander nog meer?!