Luid, dynamisch en energiek: Mind Shelter

Eind 2001 startte zanger Bart (Nederland), gitarist Jonathan (Netherlands), bassist Sebastian (Spanje), gitarist Lexander (Columbia) en drummer Fernando (Venezuela) de (electro)metalband Mind Shelter. Elkaar ontmoet via het internet en samen al veel voor elkaar gekregen. In de geschiedenis van de band staat onder andere een uitverkochte Melkweg, dit tijdens de finale voor het Emergenza Festival. Dit alles maakt de band interessant genoeg om ze allen eens uit te nodigen voor een interview met Aardschok.

 

Hoe kijk je terug naar jullie eerste optreden?
Het eerste optreden van Mind shelter was in de Tivoli samen met Laberinto. Het was een goed optreden, het publiek reageerde enthausiast op de muziek. Het was een mooi eerste optreden. De afgelopen twee jaar hebben we rond de vijfendertig optredens gehad op podia zoals : 013, De Melkweg , Paard van Troje, Tivoli, Gigant ,P60 etc.

Waar zouden jullie graag eens willen staan?
Bart: USA Ozzfest Mainstage
Jonathan: Woodstock original version
Lexander: Sold out London Arena

Stel dat de band niet op zo'n manier zou groeien als dat jullie gehoopt hadden. Zou je dan doorgaan en er vrede mee hebben?
Het is onze passie muziek te maken en op te treden, zolang we dat kunnen doen blijven we ermee door gaan. We proberen onszelf zoveel mogelijk te promoten door middle van het internet, bijvoorbeeld bij internet radio stations. Doordat we zoveel angevraagd werden kwamen we op nummer twee te staan in de top 10 meest aangevraagde bands op Chronix radio.com ( het grootste metal internet radio station). Als gevolg daarvan krijgen we meer fans wereldwijd (myspace.com, garageband.com,isound.com,etc.) en mochten we soundtracks maken voor een nederlandse film (smokers and non-believers) en voor de nieuwste Quake4 mod (Quake4 Fortress).

Hebben jullie nog tips voor andere bands die proberen door te breken?
Wees creatief en probeer jezelf zoveel mogelijk te promoten, bijvoorbeeld door het internet, optredens, streetteam. etc.

Wat is er zo leuk aan om in een/deze band te zitten?
In de band hebben we geen grenzen in de zin van dat we ons zelf artistiek kunnen uiten zoals we dat willen. We zijn een hechte groep en willen allemaal hetzelfde, het werkt zeer motiverend om met zo’n groep iets te creëren en het er met volle overtuiging uit te gooien op het podium.Het gevoel van een publiek dat uit hun dak gaat terwijl wij op het podium staan is geweldig.

Wat maakt jullie anders dan anderen bands?
Het feit dat we live geen bassist gebruiken, we maken gebruiken van bass sequences. Wat ons ook spreciaal maakt is dat we op grotere optredens gebruik maken van een VJ.

Valt het te combineren met je andere hobby's/werkzaamheden?
Voor ons is de band nummer één, we proberen andere werkzaamheden en hobby's ons zo weinig mogelijk ons te belemmeren.

Is er al een demo/cd op komst?
We hebben één Ep (Manipulated Living, 2003), en er komt een nieuwe Ep 2006 aan wat een beeld gaat geven van de nieuwe Mind shelter, op onze website is er al een nummer beschikbaar om te downloaden. We zijn op dit moment bezig met opnamens en zullen deze uitbrengen eind dit jaar. Wat betreft budget, alle recordings doen we zelf en laten het mixen/masteren aan een producer in Zweden over. We hebben inkomsten van de verkoop van onze eerste Ep en optredens. Net als alle andere bands, willen wij ook ooit ervan kunnen leven.

Willen jullie nog een speciale boodschap/gevoel overbrengen met jullie muziek/live shows?
We maken muziek dat voor ons een uitlaadklep is waarin we alles in kwijt kunnen en hopen dit gevoel over te brengen op het publiek. Onze live shows zijn het beste te omschrijven als luid, dynamisch en energiek

Stel dat jullie geboekt worden voor een klein prijsje in een onbekende club. De opkomst blijkt niet meer te zijn dan de mensen achter de bar en een paar verdwaalde metalheads. Hoe zouden jullie dit aanpakken?
We zouden met volle overtuiging spelen voor de mensen die er wel zijn.

Bedankt voor het interview!

Officiële thuispagina
Officiële MySpace