22-12-2006 Club Regionale in de Rotterdamse Baroeg

Uren te vroeg waren ik en de bandleden van Elite Souls in de Baroeg om voorbereidingen te treffen voor een avond vol snoeiharde gitaargeluiden.
Het was een gezellige boel; er stonden een paar bledders Hertog koud en al snel raakte de heren van Brandhaard en Elite Souls (die elkaar al kenden) met elkaar aan de praat.


Nadat Brandhaard de soundcheck op zich had genomen gingen om 20.00 uur de deuren open, maar het publiek overspoelde de tent niet….

Brandhaard opende de avond met een gigantische muur van snelle black metal.

Het gitaargeluid kwam helaas niet helemaal uit de verf, waardoor de melodieën af en toe moeilijk waren te ontdekken.

Dit was vooral de schuld van de te hard doorversterkte drums, maar een zo goed als foutloze set maakte toch dat ik vol verrassing luisterde.

De fijne afwisseling van tragere stukjes death, melodieuze tokkelstukjes en het bekende black ragwerk zorgde voor een compleet geheel.

Duidelijk was (al bij de soundcheck) dat de drummer de grote kracht was van deze band, snel basskloppend en hard snare hakkend….

 

Na een kleine break was het de beurt aan de black metal formatie Elite Souls.

Met een 2e gitaar over mijn o-zo-favoriete Marshall stack was het geluid van deze band een stuk meer “compleet”; meer body en beter van elkaar te onderscheiden melodieën.

Een retestrakke set kietelde mijn oorschelpen, lekker rauwe vocals van de evil indiaan vulde de zaal vergezeld door snel baswerk en beukende gitaren.

Jammer dat de heren in het laatste nummer een flinke fout maakten, maar gelukkig ving de drummer dit goed op en speelde men verder zonder te blikken of blozen….

 

Als laatste kwam Maskim Xul aan bod.

Als toetsenist was ik blij verrast door de komst van een vrouwelijke pianist, naar mijn mening een geweldige harmonische aanvulling van het black metal geluid.

De jonge band speelde een set waar ik werkelijk geen enkele fout in heb gehoord, de vocals waren variërend, van scherp hoog tot laag brullend.

Aan de podiumpresentatie moet nog wel veel gebeuren bij deze band, black metal spelen in je diesel-shirt en met witte sportschoentjes aan is toch niet helemaal wat het publiek wil zien…..

Maar daar langs kijkend was deze band wel de meest verrassende van de avond, petje af lieve metaalhoofden!!!!

 

Het was weer een fijne avond in de Baroeg, dat kan met zekerheid gezegd worden.

 

Websites:

http://www.maskimxul.nl/
http://www.brandhaard.nl/