In het dubbelnummer Januari-Februari 2007 lees je aller over:

PETER PAN SPEEDROCK- TRISTANIA – OPETH – ROSE TATTOO – JORN – AFTER FOREVER –  GRAVE DIGGER – TAROT – PAIN OF SALVATION PRYMANY – PORCUPINE TREE / BLACKFIELD – SOLEFALD – CRYSTAL EYES – THERION – FAIRYLAND – THIS ENDING – THE CHELSEA SMILES – BONECRUSHER – NORMAN JEAN – MADBALL – FOR THE WORDE – TO KILL – MNEMIC – DIECAST – REGURGITATE – LEGION OF THE DAMNED – DISTORTED – AGRESSOR – THE – WACKMOBIL – OUTWORLD / RUSTY COLLEY – DEAN GITAREN

en meer. In dit nummer natuurlijk naast alle vaste rubrieken, de Jaarlijsten 2006. 

TRISTANIA

Het nieuwe jaar begint voor het oorse Tristania met de release an zijn nieuwe album ‘Illumination’. Begin november vond in Stavanger, de thuishaven van de band, de luistersessie voor de Europese pers plaats. Anita Boel was namens Aardschok aanwezig, en kon uitgebreid met gitarist Anders Hidle, zanger Østen Bergoy, toetsenist Einar Moen en de zeer verlegen en bescheiden zangeres Vibeke Stene van gedachten wisselen.

 

AFTER FOREVER
Op 23 maart verschijnt het nieuwe After Forever-album. Het wordt de eerste CD die de Limburgers via Nuclear Blast uitbrengen, het label waar de band onlangs een nieuwe deal tekende. Over het stroef verlopen laatste jaar met Transmission Records wil de band niet te veel kwijt, maar ze zijn wel bereid om Anita Boel als één van de eerste het nieuwe album te laten horen. Gitarist Sander Gommans en toetsenist Joost van den Broek lichten de nummers en het opname-proces toe.

 

DEAN GITAREN
De inmiddels overleden Dimebag Darrel zette de Deangitaren weer op de kaart bij veel hardrockgitaristen. Michael Schenker, Rusty Cooley en ook  de jongens van Trivium lopen ermee weg. Welk verhaal schuilt er achter het merk? Terwijl Metal Mike in Tampa, Florida diverse gitaren op het  hoofdkantoor fotografeert, praat Robbie Woning via de telefoon met Elliott Rubinson, de ‘president’ van Dean Musical Instruments.