Metal avond in Het Podium te Hoogeveen met Deadhead en Grindminded

Grindminded uit Assen heeft getekend bij het US label Open Grave Records. In het Drentsche Hoogeveen zag ik een energieke, krachtige band met een prima show! Grindminded staat voor snoeiharde, in your face old-school Death/Grind metal ala Bolt Thrower, Carcass etc..

Grindminded Live aan het werk  (foto Grindminded online-site)

Het is weer zo’n bloody zaterdag-avond. Het is stil op het winkel-plein in het Drentse Hoogeveen waar ik mijn auto parkeer. Niets doet vermoeden dat even verderop in het podium, het metal geweld je om de oren zal vliegen. Als ik binnen kom en de trap oploop, zie ik dat de zaal reeds goedgevuld is en dat de Death Metal freaks er toch met grote getale op af zijn gekomen. Dat is voor Acidos een waar genoegen om te zien. Het podium in  Hoogeveen is een leuke zaal, waar menig metal band heeft opgetreden en de zaal heeft zeker een positieve naam in Drenthe en daarbuiten.. Als Grindminded uit Assen de buhne betreed zit de sfeer er goed in en na een aantal nummers gehoord te hebben wordt het geluid steeds beter en kan de band laten zien wat ze in petto heeft. Dat is een gedegen show en vooral goede nummers, die strak en met het nodige geweld de luisteraar weten te ‘strikken’. Als ik na de show een gesprek heb met de heren van de band en aanhang, merk ik dat ik de band Caedere uit Enschede en omgeving mis, omdat we verstrikt raken in het kletsen over heavy metal en aanverwanten. Zie ik deze band vanavond niet spelen..Jammer.. Maar als we de jongens van Deadhead horen inspelen dan gaat iedereen als een speer naar beneden en zie ik een gedegen Deadhead, hoe kan het ook anders aan het werk. Ook zij hadden een aantal nummers nodig eer het geluid en de drive echt tot z’n recht kwam. Maar al met al een prima avond in Hoogeveen..Meer van dit soort avonden….Graag….

 

Maar nu naar Grindminded; De band uit Assen heeft een deal met het US label Open Grave weten te ritselen, niet alleen omdat Amerikanen de Death Metal uit Europa als zoete koek nemen, maar vooral omdat een Death Metal band uit Nederland gewoon gedegen en hard tekeer gaan zoals ook eigenlijk de Death Metal ontstaan is. Ruig, hard en onbezonnen, maar wel gedegen. Voor de US fans is het Europese geluid wel even wat anders als de tonnen aan technische DM bands uit vooral Florida. Namen hoef ik hier echt niet te noemen. Grindminded kunnen zich meten aan menig ‘grote band’ in het genre.

 

Ik begin daarom niet bij het begin van de band/project (lees dat zelf maar op hun internet-site), dat in 1997 het levenslicht zag. Na een demo-cd te hebben opgenomen (Your Suffering will be Legendary) en het in 2004 verschenen eerste album (9 mm Facial) dat uitkwam via Filthy Records uit Assen. www.filthyrecords.com  Vraag ik hoe de band uiteindelijk bij Open Grave is beland?

 

Een van de bandleden heeft goede contacten met een aantal radio stations in de US waaronder het radio station van Open Grave. De mensen daar hebben nog echt een ‘hart’ voor de band die ze tekenen, ze hebben een eigen ‘street team’ en oa een eigen radio station. Naar aanleiding van de contacten en onze cd 9 mm Facial hebben ze ons getekend. We gaan de studio in en in de tweede helft van 2007 zal dan onze nieuwe cd moeten verschijnen via Open Grave Records. www.opengraverecords.com

Na de release zullen een aantal concerten/kleine tour volgen dat ons door oa. Duitsland, Denemarken en Zweden zal brengen. Dan zullen we zien hoe het zich verder voor ons gaat ontwikkelen.

 Heb je nog iets aan de lezers van de Aardschok online te vertellen? Tja, stay metal en bezoek eens een concert van ons en vergeet vooral niet onze nieuwe release in de gaten te houden! En bezoek eens onze internet site…  

 www.grindminded.com  en  www.myspace.com/grindminded  daar vindt je alle info van de band en kun je muziek van Grindminded beluisteren..