DIMMU BORGIR EN AFTER FOREVER IN DEZELFDE BOOT

Van zowel DIMMU BORGIR als AFTER FOREVER zijn deze week de nog aankomende platen op internet verschenen. Voor 'In Sorte Diablo' is de schuldige al aangewezen, namelijk Italiaanse Metal Hammer redacteur Luca Pessina. Hij kon gepakt worden doordat zijn persoonlijk digitale watermerk op de te downloaden nummers zaten. Bij AFTER FOREVER ligt het net anders. Niet een journalist, maar een Griekse fanclub zette de album op het net. Ze vonden blijkbaar dat het schijfje wat meer promotie kon gebruiken.

Beide CD's horen pas in april te verschijnen. Dimmu's schijfje was zelfs zes weken te vroeg al te luisteren. Het is ook al bekend dat er gerechtelijk stappen genomen zullen worden tegen Pessina voor het lekken. Pessina was een van de vele journalisten die een promoversie van de te verwachten plaat had gedownload bij label Nuclear Blast. Daarmee kreeg hij ook het persoonlijke watermerk.

Wat After Forever gaat doen is niet bekend. Inmiddels kan de muziek niet meer gedownload worden van de fansite, maar hoevaak het daarvoor al was geript en hoeveel mensen hem nu vervolgens weer verder verspreiden is onduidelijk.