Birth Failure Death – Torment Engraved

Deze keer kreeg ik de demo "Birth Failure Death" van de limburgse band Torment Engraved in mijn brievenbus en ik moet zeggen ik ben blij verrast door wat ik te horen krijg. Dit is de eerste demo van de band die sinds 3 jaar bestaat.

Vanaf het eerste nummer "Birth (intro)" tot de afsluiter van dit 6 tracks tellende schijfje  is het genieten voor de fans van een goeie pot onvervalste deathmetal. De grunt van zanger/gitarist Willem Timmer klinkt lekker diep en goor en dat in combiinatie met de ritmesectie Cliff Demandt (Basgitaar) en Erik Beckers (Drums), maken dat de demo geen seconde verveelt. Geen gepiel met ingewikkelde solo's, maar gewoon spelen met die hap. De nummers wisselen goed af in snelle delen en midtempo stukken die loodzwaar uit mijn speakers komen knallen. Sterkste nummers naar mijn oordeel zijn "Sins of the tyrant" en het afsluitende "Medical Terror", maar ook de rest van de schijf is goed te pruimen als je van het genre houdt.

Al met al een schijf die de moeite van het aanschaffen zeker waard is.  Mocht je meer info van de band willen, kijk dan eens op http://www.myspace.com/tormentengraved