Nemesea studio update – Gitaar tijd!

Eindelijk, het moment waar we allemaal op zaten te wachten….Nou ja, ik in ieder geval.
Zondag 8 april om 10 voor 12 ’s nachts zouden we Tony Platt van het station in Groningen halen. Eerst gingen we langs Martijn om zijn supervette nieuwe ENGL stack te "lenen" zodat HJ de komende twee weken bezig kan met het opnemen van de gitaren.

 Met tranen in zijn ogen nam onze Tinus afscheid. Wees maar niet bang, lieve schat, je krijgt ‘m weer terug!
Het was even spannend of het allemaal zou lukken met de reis. De trein waar Tony in zou moeten zitten bestaat vanaf Amersfoort altijd uit twee delen en splits dan in Zwolle in een gedeelte voor Friesland (nou, daar wil je echt niet naartoe!) en een gedeelte voor Groningen. Maar gelukkig, om 10 voor 12 arriveerde de trein, met Tony aan boord!
We reden met hem naar de studio waar hij de komende twee weken zal overnachten, hebben hem het huis laten zien en gingen toen zelf ook naar huis.
 
Na een goede nachtrust spraken we om 11 uur af in de studio. Tony en Bauke waren al aanwezig toen wij aankwamen. We hebben eerst een poos zitten praten over welke soorten muziek we allemaal leuk vinden, wat we belangrijk vinden aan muziek en onze kijk op bepaalde dingen. Het was een interessant gesprek.
Om een uur of 2 besloten we alle nummers door te gaan luisteren, te bespreken waar de teksten over gaan en wisselden we ideeën over de nummers uit met Tony. Om 5 uur waren we daarmee klaar. We besloten toen nog een aantal dingen uit te proberen met de microfoon, wel of geen compressor en welke koptelefoon het beste zou zijn voor mij.
Om 6 uur waren we klaar en gingen we met Tony naar ons huis om te eten.
’s Avonds hebben we nog wat teksten bekeken en hier en daar wat veranderd en bijgeschaafd. Erg leerzaam!
Om 11 uur brachten we Tony naar huis en toen was het bedtijd.

Groetjes,

Hendrik Jan