Steven hier met een kleine (drum)update vanuit studio Spitsbergen.

Steven hier met een kleine (drum)update vanuit studio Spitsbergen.

De eerste 2 dagen van mijn 2 weken studiotijd hebben we besteed aan het uitproberen van verschillende vellen, drums stemmen, soundchecken, meer stemmen, microfoons uitproberen, weer stemmen etc. Dat we een "drum shootout" hebben gedaan kwam goed uit omdat we niet helemaal tevreden waren met het geluid van de bekkens. Dat hebben we ook meteen gefixt.

We zijn naar een grote muziekwinkel in Duitsland gereden en hebben daar veel verschillende hi-hats en bekkens uitgeprobeerd tot we gevonden hadden wat we zochten. Uiteraard werd het nieuwe materiaal de volgende dag nogmaals getest in de studio.

De 2e dag kwam ook Sonny's broer Mark (ook een drummer waar we veel spullen van mogen gebruiken) naar de studio. Toen we uiteindelijk de juiste spullen hadden staan kon het (opname)feest beginnen!

Samen met producers HJ en B vd Laaken werkten we verder aan de juiste grooves en fills. Zelfs nu we een pre-productie hebben gedaan blijft het soms gissen hoe een bepaalde fill of groove uiteindelijk in het nummer gaat werken. En omdat de drums als eerste worden opgenomen is het erg belangrijk om er constant rekening mee of wat je speelt goed werkt met het nummer. Vooral de zang wat betreft accenten. Op deze manier opnemen is een nieuwe ervaring voor me. Voor deze CD is het de bedoeling om extreem hard te spelen maar wel precies te blijven timen. Dat is zeker niet makkelijk!

Nu de eerste paar nummers er goed op staan kan ik even genieten van een dagje rust.

Volgende keer meer in drumweek nummer 2….

 

Steven 

 O ja, voor degenen die het filmpje willen bekijken op You tube http://www.youtube.com/watch?v=uENKWd04p5Q 

 

http://www.youtube.com/watch?v=uENKWd04p5Q