Occultfest te Hoogeveen ook dit jaar weer een succes

Het jaarlijkse Open Air metal event in Hoogeveen en omgeving in de mooie provincie Drenthe is wel het Occultfest. Ook dit jaar heeft Jacco (de organisator) en zijn team er weer een spektakel van gemaakt. Het was weer hard werken, maar uiteindelijk is het allemaal weer 'gladjes' verlopen. Op vrijdag 31 Augustus kon men gratis in de avond 5 shots 'o Whiskey, Snaggletooth en Staal gaan bekijken. En daarna op de gecreeerde camping blijven overnachten. Deze bands heb ik niet gezien.

Voor de fans of hen die nieuwsgierig zijn geworden naar het occultfest in hoogeveen, kunnen interviews en een impressie van het festival krijgen op woensdag-avond tussen 20.00 en 23.00 via Radio Moonrock, via de live stream te beluisteren op www.moonrock.nl    In het programma Nederbeton van 5 September 2007 zal er een verslag van het festival zijn. even ter info.

 

Maar Zaterdag middag vertrek ik met een aantal andere radio journalisten vanuit Emmen naar het metal-feestje in Hoogeveen. Waar om 13.00 het festival werd 'afgetrapt' door het heavy/thrash metal gezelschap van The 8th Sin uit Hoogeveen. Deze band missen we net, maar er zullen nog 12 bands komen, dus een dag van pure metal staat ons nog te wachten. Rond die tijd knapt het weer ook goed op, s'morgens had het nog geregend en dacht ik, dat wordt weer een verregende dag, maar na wat 'metal' klanken kwam de zon tevoor schijn en werd het nog lekker warm..

Wat me opviel bij aankomst, dat de parkeerplaats reeds redelijk goed gevuld was met auto's en busjes en naar de dag vorderde werd het drukker. Veel metal liefhebbers uit Drenthe natuurlijk, maar ook de bands kregen hun fans vanuit, omgeving, Nijmegen, Dordrecht, Veghel etc..mee naar Drenthe om eens lekker 'uut' het dak te 'goan'.

We werden getrakteerd op een aantal prima bands, waaronder ik wil noemen: One Bullet Left, de knullen van de lagere school die een portie Death Metal maken, dat je echt niet van schoolgaande kinderen verwacht. De jongens hebben binnen een jaar heel wat bereikt, Tv reportages, veel optredens, en op de buhne staan met Megadeth, Kreator en Vader daar kunnen deze jonge knullen al over mee-praten.

Verder heb ik genoten van alle bands, maar wil er even een paar uithalen waaronder, X-TinXion, een thrash gezelschap met vrouwelijke zang dat erg veel aan een band als Arch Enemy doet denken. Live klonk het als een huis en een portie agressie, gedegen gespeelde metal. Met een goede zangeres, schreeuwt als ware het een lust en drummer Peter gaat echt headbangend achter z'n drumstel helemaal uit z'n dak. Goede show!

Ik wil ook de beide Osmose bands hierbij niet vergeten, deze bands bewijzen dat er in Nederland, ook internationaal gezien aardig wat potentie is; Inhume (nu geen Osmose meer red) met hun retestrakke en supersnelle Grind/Death metal en natuurlijk het uit Utrecht afkomstige Detonation, mijn favoriet vandaag (red). Death Metal van een zeer hoog niveau. Vinden ze niet alleen maar in Nederland, maar ook in Duitsland, Polen, Belgie en noem maar op..

Verder nog te vermelden zijn: de zeer goede getalenteerde band; Another Messiah, die ook aardig aan de weg timmeren en de band Pentacle die ook een zeer goede show gaven!

Al met al een geslaagde Occultfest 2007 en nodig iedereen uit om volgend jaar ook van de partij te zijn op een mooi metal feest in de provincie Drenthe. Om de entree hoef je het niet te laten, een dag goed geregelde metal kost niet meer dan 10 Euro, plus bier en 'vreet' geld natuurlijk. Maar ja, dat kan een ieder zelf invullen.

Kijk ook even op de website van het Occultfest, waar je ook de links van de betreffende bands kunt vinden. Klik Line-Up aan en je ziet het vanzelf. 

 www.occultfest.nl

Gegroet allemaal en Metal To The Metal! 

Acidos/Heiko