Murw – In de mond van het onbekende wacht een oceaan

Er zijn van de demo’s waarvoor het moeilijk is een welwillende redacteur te vinden die een recensie wil schrijven. Dit gold ook voor de demo van Murw, en aan mij de twijfelachtige eer te zijn uitverkoren voor deze taak. Er is mij weinig tot niets bekend over deze band, simpelweg omdat de website en de ingezonden demo geen enkele achtergrondinformatie bevat. Het enige vertrekpunt was derhalve een hoesje met daarop zinneprikkelende songtitels als  ‘vuilnisbelt’, ‘geen weg meer terug dus recht door zee’ en het titelnummer ‘in de mond van het onbekende wacht een oceaan’. Vol verwachting klopt ons hart dus…….

De realiteit is diep droevig. De opname lijkt te zijn gemaakt met een cassetterecorder van 30 jaar oud en is zo abominabel slecht, dat het eigenlijk al geen zin heeft om er nog verder woorden aan vuil te maken. Er zal best ergens een groepje liefhebbers zijn van deze bak teringherrie (excusez le mot), maar ik vind het beneden alle niveau. Meer dan een functie als onderzetter zal deze CD niet meer hebben.

Voor wie zijn nieuwsgierigheid niet meer kan bedwingen: www.murw.info

Waardering: 1/10