Eindelijk een Nederlandse band die iets toevoegd; MINUS.PLUS

Wie goed rondkijkt en zijn oren openhoudt kan er niet omheen; MINUS.PLUS. De Noord-Hollandse band biedt de opvulling van een gat in de Nederlandse muziekscène. Slechts acht maanden geleden werd de band opgericht en na twee maanden sloten ze zichzelf wekelijks op in de studio, dit met als resultaat vier nummers. Professioneel opgenomen mp3’s die via netwerksites en natuurlijk hun eigen website gratis zijn te downloaden. Na een dag waren de songs al zeshonderd keer beluisterd op de player van hun Myspace en waren de reacties overweldigend positief! Tijd voor Aardschok om eens met de heren en dame te gaan praten..

Net al bijvoorbeeld Radiohead hebben jullie gekozen om de nummers legaal aan te bieden via het internet. Vanwaar de keuze?
Wat Radiohead nu doet is een hele andere insteek. Wij bieden onze muziek geheel gratis aan en vragen later niet om een vergoeding of bieden de cd alsnog aan. Wij geloven erin dat vastgelegde muziek een visitekaartje voor de band is die wij zijn en de shows die wij geven. Voorheen investeerde bands in het opnemen van cd's waarna (als het goed is) het geld direct terug komt. Wij bekijken het op langer termijn en niet in de verkoop van onze muziek. Netwerksites zoals Myspace & Hyves houden de lijnen naar de fans kort en dat voelt goed. Ze luisteren de muziek en geven gelijk hun feedback dat geeft ons de kracht om nog harder te rocken tijdens de shows.

Is er naast de download ook een versie te verkrijgen bij shows, dit speciaal voor de echte verzamelaars?
Alleen de live versie dus. De meeste MINUS.PLUS liefhebbers kennen ons van Myspace & Hyves ze komen direct naar onze shows niet bij toeval. Dat merken we ook tijdens de shows; mensen zingen mee met de nummers die ze gedownload hebben. Dit hebben ze al gedaan voordat ze naar onze shows gaan, dus ze zijn al in het bezit van onze muziek.

In welke studio hebben jullie de nummers opgenomen?

Samen met David (TDD Studios), een vriend van ons die over alle benodigde apparatuur beschikt, hebben wij onze eigen opnamestudio gebouwd. Zo hadden we alle tijd om in een relaxte sfeer de nummers op te nemen en te experimenteren met het geluid en de arrangementen.

Welke platenmaatschappij zou jullie moeten tekenen?
Een platenmaatschappij die mee gaat en ons kan verrassen met een geheel nieuwe insteek. Platenmaatschappijen zijn een uitstervend ras als ze niet oppassen. Ze moeten nieuwe insteken vinden. Met alleen vastgelegde muziek gaan ze het niet redden. Daarmee doelen we niet op cd verkoop maar ook mp3 verkoop of wat voor manier de muziek ook is vastgelegd. Zij zullen moeten gaan zoeken naar een nieuwe manier. Er zijn maatschappijen die management, merchandise, kaartverkoop het gehele verhaal op zich nemen. Dit zou een goede start zijn maar zoals we zeggen; verras ons!


Waar staat MINUS.PLUS voor als band?

Plus minus; een gemiddelde. Draai dit om en je creëert een contrast: minus.plus. De termen screamo en metalcore zijn hier op hun plek; minus.plus maakt een mix van zware riffs en catchy alternatieve rock melodieën, doordrenkt met percussie beats, digitale samples, screams en cleane vocalen met contrast als het hoofd thema.

De bands in jullie genre springen als paddenstoelen uit de grond, wat voegt MINUS.PLUS toe aan de hedendaagse emo/screamo scene?
Al snel na de start van MINUS.PLUS een jaar geleden merkte we dat er weinig emo/screamo bands in Nederland zijn die kunnen opboksen tegen de scene uit Amerika of Engeland. En daar doelen we vooral op de live shows; de energie en de algehele party sfeer. Kom langs bij een show van ons en je snapt wat wij toevoegen of beter gezegd: Welk gat wij vullen.

Het einde van het jaar zit eraan te komen, staan er al veel dingen in de planning voor 2008?
Er staat veel in de planning. 2008 staat voor ons in het teken van shows, veel shows. Maar daarnaast komen er ook veel andere dingen op ons af, bijvoorbeeld in de club-scene blijven we ook niet onopgemerkt. DJ SICK BOY (Smithee, bekend van de poptrash feesten in de Melkweg, Mezz en Waterfront maar ook van Dance Valley dit jaar en als opener voor Justice tijdens Lowlands) is erg gecharmeerd van ons. Hij kon de verleiding niet weerstaan om <3 SONG te remixen. Deze zal gepresenteerd worden tijdens ons optreden in de P3 te Purmerend 18 Januari. En zo zullen er vele leuke verrassingen komen in 2008!

Links:
MINUS.PLUS
MINUS.PLUS @ MySpace

MINUS.PLUS @ PureVolume